Levenslang thuis wonen? Hier moet je zeker rekening mee houden

Wil jij zo lang mogelijk van je eigen woning genieten? Dan is het belangrijk dat je huis met je meegroeit naargelang je comfortbehoeften veranderen. Met deze tips maak je je woning vanaf het begin al geschikt voor wanneer je ouder of minder mobiel bent, zodat je in je vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

 • Heb je op een gegeven moment moeite om de trap op te gaan? Dan kan een traplift oplossing bieden.

  Heb je op een gegeven moment moeite om de trap op te gaan? Dan kan een traplift oplossing bieden.

  Foto Otolift trapliften
 • Binnenshuis zijn er verschillende zaken mogelijk die je comfort sterk verhogen.

  Binnenshuis zijn er verschillende zaken mogelijk die je comfort sterk verhogen.

  Foto Otolift trapliften
 • Koop of bouw bij voorkeur een woning in de buurt van alle nodige voorzieningen zoals een supermarkt.

  Koop of bouw bij voorkeur een woning in de buurt van alle nodige voorzieningen zoals een supermarkt.

  Foto Otolift trapliften
 • Of je nu een rechte trap of wenteltrap hebt, voor elke situatie bestaat er een geschikte traplift.

  Of je nu een rechte trap of wenteltrap hebt, voor elke situatie bestaat er een geschikte traplift.

  Foto Otolift trapliften

Locatie primeert

Wil je later een verhuis van het platteland naar het centrum vermijden? Denk dan in de eerste plaats na over de locatie van je woning. Bij voorkeur koop of bouw je een woning in de buurt van alle nodige voorzieningen zoals een supermarkt, apotheek of bushalte. Zorg er ook voor dat de basis van je woning flexibel is, zodat je je woning later met subtiele ingrepen kan aanpassen.

Toegankelijkheid

Binnenshuis zijn er verschillende zaken mogelijk die je comfort sterk verhogen.  Vermijd drempels en onnodige hoogteverschillen in huis, je voor- en achtertuin. Besteed ook voldoende aandacht aan de meest gebruikte ruimtes zoals je badkamer en keuken. Zorg er in de eerste plaats voor dat je deuropeningen breed genoeg zijn, kies voor een toegankelijke keukenopstelling en een praktische wastafel.

Meer comfort met een traplift

Heb je op een gegeven moment moeite om de trap op te gaan? Dan kan je met een traplift ervoor zorgen dat je makkelijk naar boven en beneden kunt. De trapliften van Otolift kunnen op maat gemaakt worden en passen hierdoor in elke trapgang. Ze zijn bovendien voorzien van de nieuwste technieken op vlak van veiligheid. Zo kan je met een gerust hart naar boven gaan. Blokkeert iets op de trap je doorgang? Dan komt de traplift automatisch en rustig tot stilstand. Lees hier meer over de voordelen van een traplift.

Voor elke trap geschikt

Of je nu een rechte trap of wenteltrap hebt, voor elke situatie bestaat er een geschikte traplift. Bij Otolift vind je al liften voor trappen vanaf 60 cm breed. Een traplift hoeft andere bewoners ook niet te hinderen: installeer je een lift aan de binnenzijde van je trap, dan blijft de andere kant van je treden vrij voor je gezinsleden. Bekijk hier alle trapliften.

Op maat van je budget

Het model, design en de vorm van de trap bepalen hoeveel een traplift precies kost. Omdat elke situatie anders is, maken we bij Otolift elke traplift volledig op maat. Benieuwd hoeveel je betaalt voor een traplift in jouw woning? Bereken hier jouw prijs. Vind je een nieuwe traplift een te grote investering? Dan kan je er ook een huren of een tweedehands traplift kopen. Omdat een traplift tot wel 25 jaar meegaat, vind je hier de beste tweedehands trapliften.

Meer info over trapliften? Surf naar www.otolift.be.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media