livios logo

Welke bouwtechniek is voor u ideaal?

Er is een ruim aanbod aan verschillende bouwtechnieken op de markt, waarbij er steeds voor- en tegenstanders zijn. Het is dan ook belangrijk om na te gaan welke voor- en nadelen voor u al dan niet belangrijk zijn. Overweegt u houtskeletbouw?

10444-N

Lage-energiewoning in Sint-Amands. Schrijf u in voor een bezoek op 23 of 24/09 via ARKANA.

Foto Arkana

10444-N

BEN-woning in Tisselt, te bezichtigen op 23/09. Meer info via ARKANA.

Foto Arkana

10444-N

BEN-woning in Hombeek, te bezoeken op 24/09, via ARKANA.

Foto Arkana

10444-N

BEN-woning in opbouw in Nijlen, te bezoeken op zondag 03/09, via ARKANA.

Foto Arkana

Droog en snel

Houtskeletbouw is een droge bouwmethode, en dit ervaart u onmiddellijk in de woning. Het hart van het huis – het houten binnenskelet – bereiden we voor in een droog en verwarmd atelier. De montage op de werf duurt slechts een tweetal weken zodat de ruwbouw amper wordt blootgesteld aan weer en wind. Reeds bij de oplevering is een Arkana woning optimaal geconditioneerd.

Een houtskeletwoning is de helft sneller realiseerbaar dan een traditionele woning. Bovendien heeft uw nieuwbouwwoning amper bouwvocht opgeslorpt. De binnenmuren zijn meteen klaar om te schilderen of verder af te werken volgens uw persoonlijke wensen.

Houtskeletbouw hangt niet samen met een specifieke bouwstijl. Modern of klassiek, alles kan.

Meer wooncomfort

Houtskeletbouw is niet goedkoper dan een traditionele woning, maar de prijs van een houtskeletwoning omvat meer wooncomfort voor hetzelfde budget / prijs. Doordat een houten structuur lichter is dan een traditionele structuur is het resultaat een meer gevarieerde architectuur, en dit voor hetzelfde budget! De lichtheid van de constructie levert u een besparing op voor een minder zware fundering. Ook voor minder draagkrachtige gronden kan houtskeletbouw een oplossing zijn.

Op maat en energiezuinig

Arkana biedt verschillende types wandopbouw voor het houten skelet, zodat u de beste keuze kan maken zowel op vlak van architectuur, de energievraag van de woning, alsook het financiële plaatje.

Hout is van nature het ideale bouwmateriaal om energiezuinig te bouwen. De houten binnenstructuur biedt veel ruimte en mogelijkheden om maximaal te isoleren. Hout heeft dankzij zijn cellenstructuur al sterk isolerende eigenschappen.

Door luchtdicht te bouwen voorkomt u luchtlekken, die zorgen voor ongecontroleerde energieverliezen, zodat het ventilatiesysteem optimaal kan werken. Bovendien haalt hout(skeletbouw) veel hogere waardes voor geluidsisolatie dan bakstenen. Verhogen van de luchtdichtheid zorgt automatisch voor een verhoogde geluidsisolatie.

Waarom kiezen voor Arkana als bouwpartner?

Vanwege de strengere bouwnormen is de nodige ervaring vereist om alle facetten van het bouwproces vlot op elkaar af te stemmen. Het is sowieso handig om uw bouwproject door éénzelfde bouwpartner te laten coördineren, van bij het ontwerp tot na de oplevering van uw instapklare woning. Arkana ziet het begrip ‘sleutel-op-de-deur ’ eerder als ‘project-op-maat’ met volledige begeleiding doorheen het ganse bouwtraject. Indien gewenst, dan start deze begeleiding al bij de keuze van uw bouwgrond.

Het bouwteam van Arkana begeleidt u doorheen het volledige bouwproces, van bij het ontwerp tot na de oplevering van uw instapklare woning.  Indien gewenst, dan start deze begeleiding al bij de keuze van uw bouwgrond. Ook bij het ontwerpen van uw woning staan we u graag bij om een doordachte architectuur en de ideale structuur van uw woning te bepalen.

Mits een doorgedreven budgetanalyse brengen we samen het totaalplaatje in overeenstemming met uw budget.  Zo kan u indien nodig tijdig ingrijpen en heeft u onmiddellijk een ontwerp-op-maat in handen, gekoppeld aan een duidelijk financieel plaatje. Arkana werkt steeds met een persoonlijk en gedetailleerd lastenboek zodat u een duidelijk beeld hebt over de voorzieningen en de prijs.

Ontmoet onze klanten:

Doorheen de jaren hebben we een uitgebreide referentielijst opgebouwd met tal van sleutel-op-de-deur woningen, in allerlei stijlen en energieconcepten.  Op onze website leest u de getuigenissen van onze klanten .

Op 23 en 24 september stellen enkele van onze klanten hun afgewerkte woning open.  Tijdens deze opendeurdagen kan u kennismaken met de bouwheer, de architect en Arkana als aannemer. U kan kiezen uit volgende locaties: Sint-Amands, Tisselt en Hombeek .

Voor deze bezoeken is het wel vereist om vooraf in te schrijven, dit kan via e-mail aan lisanne.govaerts@arkana.be. Gelieve uw naam, tel-nr, de gekozen locatie (Sint-Amands, Tisselt of Hombeek) en tijdstip (23-24/09) te vermelden aub. 

Wilt u graag enkele realisaties zien, of een werf in opbouw bezoeken, neem dan zeker contact met ons . Blijf ook zeker op de hoogte van onze open werfdagen, waar u steeds welkom bent.

Op zondag 03/09 (10u-17u) bent u van harte welkom voor een vrijblijvend bezoekje aan deze BEN-woning in Nijlen, Meidoornlaan 63 .

Wij hopen u spoedig te ontmoeten.

Bouwteam ARKANA:

  • maakt deel uit van de B&R Bouwgroep
  • geregistreerd aannemer en lid van: Confederatie Bouw
  • lid van Passiefhuisplatform
  • lid van WTCB
  • lid van de 'Groepering van de Aannemers van Houtskeletbouw' via het FABA
  • ondertekende het 'Charter der woningbouwers ' via de Confederatie Bouw en het FABA.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1157-10444/arkana/partnerberichten/welke-bouwtechniek-is-voor-u-ideaal/