livios logo

Denkt uw aannemer mee na over het ontwerp van uw woning?

2018 ging van start en de EPB-eisen zijn opnieuw strenger geworden. Tegen 2021 zullen we zo geleidelijk aan evolueren naar de eis voor BEN-gebouwen. Maar wat wijzigt er nu precies?

10930-N

Betrek uw aannemer tijdig bij uw bouwplannen.

Foto Arkana

10930-N

Open Werf Weekend Arkana op 27-28/01/2018 (10-17u).

Foto Arkana

10930-N

Bezoek geheel vrijblijvend deze woning in opbouw in Kontich. Maar info via www.arkana.be

Foto Arkana

10930-N

Bezoek onze stand 4369. Vrijkaarten beschikbaar zolang de voorraad strekt via www.arkana.be

Foto Arkana

Vooral het E-, K- en S-peil brengen ons dichter bij de eisen voor BEN-woningen.

  • E-peil

Voor bouwaanvragen vanaf begin 2018 verstrengt het E-peil naar E40ipv E50 (bouwaanvragen 2017).  Indien er geen of onvoldoende hernieuwbare energie wordt voorzien, dan blijft de 10% strengere eis van kracht: E36 ipv E45.

  • K- en S-peil

Verder zal hetK-peil verdwijnen, en wordt het S-peil (of schil-peil) geïntroduceerd. Daar waar de bouwfederaties een S-peil van 38 hadden geadviseerd, legt de overheid de lat ineens erg hoog: S31 in 2018 en S28 vanaf 2021. Het S-peil wordt bepaald door o.a. de netto-energiebehoefte, luchtdichtheid, oververhitting en isolatiematerialen.

Een tip!

Betrek uw aannemer en EPB-verslaggever tijdig bij uw bouwplannen. Indien zowel de bouwheer, aannemer, architect en de EPB-verslaggever reeds tijdens de ontwerpfase samenwerken, dan bekomt u een optimaal ontwerp.

Ons bouwteam met ervaringsdeskundigen begeleidt u met professioneel advies om tot een ontwerp op maat te komen dat voldoet aan uw verwachtingen en mogelijkheden en tevens aan de strenge energienormen. Zo kan u goed voorbereid en met de nodige gemoedsrust uw bouwavontuur starten.

Hoe kijken onze klanten terug op hun bouwavontuur?

Lees getuigenissen en tips van onze klanten. Arkana heeft een uitgebreid palmares aan realisaties, laat u inspireren en neem vrijblijvend contact voor meer informatie of een werfbezoek.

Op 27 en 28/01 bent u trouwens welkom voor een bezoek aan een woning in opbouw in Kontich, Duffelsesteenweg 339a. U hoeft niet in te schrijven, en kan geheel vrijblijvend deze werf bezoeken tijden het open werf weekend.

Bouwbeurs Bouw & Reno

Van 13 tot en met 21 januari nemen we opnieuw deel aan @bouw&reno, dé bouw- en renovatiebeurs @AntwerpExpo. Hebt u bouwintenties en wenst u onze stand te bezoeken? Vraag dan snel uw vrijkaart via info@arkana.be, tickets beschikbaar zolang de voorraad strekt. Vergeet uw adresgegevens niet te vermelden.

U vindt Arkana bij stand 4362 in hal 4 #bouwreno18

Wij hopen u te ontmoeten tijdens de beurs! U bent van harte welkom op onze stand.

Bouwteam ARKANA


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1157-10930/arkana/partnerberichten/denkt-uw-aannemer-mee-na-over-het-ontwerp-van-uw-woning/