livios logo

Welke hernieuwbare energie is voor jou optimaal?

Een goed doordachte architectuur en een degelijke bouwschil: Eens de bouwgrond gekozen, komt het erop aan de woning optimaal te ontwerpen in functie van haar oriëntering. Het belang en de impact van de oriëntatie van een woning wordt soms onderschat.

12834-N

Foto Arkana

12834-N

Bezoek deze BEN-woning op 18 of 19 mei (10-17u) in Eikeboomlaan 7 - 3360 Bierbeek.

Foto Arkana

Arkana hecht ook veel belang aan een goede structuur van de woning. Zo krijg je een kwalitatieve woning met een degelijke bouwschil, een lage energiebehoefte en een kleine CO2-uitstoot.

Een energiezuinige woning zorgt onmiddellijk voor een levenslange besparing op jouw energiefactuur, bijzonder interessant dus. De kleine energievraag van de woning kan dan alsnog ingevuld worden met hernieuwbare energie.

Hernieuwbare energie

Het is belangrijk om de juiste combinatie te vinden tussen:

doordachte architectuur, isolatie, luchtdichtheid, ventilatie, zonnewinst en zonwering en … hernieuwbare energie!  

Je hebt volgende mogelijkheden:

  • zonneboiler
  • PV-installatie (fotovoltaïsche zonnepanelen)
  • biomassa
  • warmtepomp
  • stadsverwarming en -koeling
  • participatie in een project voor productie van hernieuwbare energie.

Hoe maak je de juiste keuze?

Zowel de architect, de EPB-deskundige, en de aannemer dienen met elkaar te communiceren om tot het meest ideale scenario te komen. Arkana beschikt over een bouwteam met specialisten die hier de nodige ervaring mee hebben. Centraal in deze aanpak staan budgetanalyse- en bewaking en een kostenoptimale oplossing die aan jouw verwachtingen voldoet.

Via een eerste EPB-rekennota op basis van een degelijke bouwschil en doordacht ontwerp, kan je enkele simulaties met hernieuwbare energie doen. Zo kan je zelf bepalen welke welke keuze je verkiest, en welk kostenplaatje hier tegenover staat. 

Hoe ervaren de klanten deze aanpak?

Overtuig jezelf, en bekijk de uitgebreide referentielijst van Arkana, en lees ook talrijke getuigenissen van klanten op de website.

Wens je een werf te bezoeken?

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei neemt Arkana deel aan de Open Wervendag van de Confederatie Bouw.  Deze laagbouwwoning werd volledig ontworpen rond levenslang wonen! Spring dus zeker even binnen voor een vrijblijvend bezoekje.

Wij hopen je alleszins spoedig te ontmoeten.

Het Arkana-bouwteam.

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1157-12834/arkana/partnerberichten/welke-hernieuwbare-energie-is-voor-jou-optimaal/