livios logo

Ontdek alle voordelen van slimme ventilatie

Technologische snufjes maken je leven een stuk aangenamer. Ook slimme ventilatie past perfect in dat rijtje. Met al die nieuwigheden op de markt, vraag je je af hoe die innovatieve oplossingen je leven écht comfortabeler kunnen maken. Wat moet je bovendien kiezen voor jouw woning, en zijn die oplossingen wel echt voordelig? FACQ, de specialist in sanitair en verwarming, geeft je raad en gidst je door je keuzes.

12926-N

Foto Facq

12926-N

Foto Facq

12926-N

Foto Facq

Wat is slimme ventilatie?

Een slim ventilatiesysteem zorgt voor een efficiënte, energiezuinige en gezonde manier om een woning of appartement te voorzien van verse lucht. Het afvoerdebiet wordt automatisch aangepast aande behoeften en het leefpatroon van de bewoners en aan de gemeten luchtkwaliteit (gebaseerd op de CO2, H2O en/of geur in de lucht). Daardoor is er altijd voldoende ventilatie, maar nooit te veel. Het ventilatiesysteem C+ met de Healthbox 3.0 van Renson is zo’n slim, zo niet hét slimste ventilatiesysteem op de markt.

Ventileren met Healthbox 3.0 biedt volgende voordelen:

  1. Profiteer van een energiezuinige woning

Slim ventileren draagt bij aan de energiezuinigheid van je woning, en dat zie je op je energierekening. Het systeem ververst de lucht alleen extra wanneer dat nodig is. Zo voorkom je onnodig energieverbruik en extra verwarmingskosten.

  1. Akoestisch comfort

Wanneer er geen vervuiling is in huis, draait de ventilatie op een minimumniveau. Maar ook bij de verhoging van het ventilatieniveau blijft Healthbox 3.0 fluisterstil dankzij de energiezuinige EC-ventilator en de combinatie met de Easyflex luchtkanalen.

  1. Vermijd warmteverliezen

Een slim systeem beperkt warmteverlies tot het minimum. Het totaal afgevoerde debiet uit de woning ligt veel lager dan bij een niet-vraaggestuurd systeem. Dat heeft dan ook een positief effect op je energiefactuur.

  1. Zorgeloos leven

Het slimme ventilatiesysteem Healthbox 3.0 is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Je moet er dus amper naar omkijken. Tegelijkertijd kan je wel steeds rekenen op de beste luchtkwaliteit!

  1. De resultaten meteen op je scherm

Via de bijhorende app zie je meteen hoe het met je luchtkwaliteit gesteld is en wat de Healthbox 3.0 heeft ondernomen. Handig!

Wil je meer informatie over intelligente ventilatiesystemen? Breng een bezoek aan een FACQ-showroom in je buurt voor een gepersonaliseerde offerte, die past bij jouw project.

Ben je op zoek naar optimale verwarmingsoplossingen, een goede manier om hernieuwbare energie te gebruiken of een methode voor de opvang van regenwater? Ontdek het nieuwe Groene Huis van FACQ in de showroom, en laat je informeren over oplossingen op jouw maat.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/120-12926/facq/partnerberichten/ontdek-alle-voordelen-van-slimme-ventilatie/