livios logo

Vermijd vochtigheid, ventileer intelligent!

Een goede ventilatie gaat gepaard met een degelijke isolatie. Die combinatie voorkomt warmteverliezen, verhoogt het comfort in je woning en verlaagt je energiefactuur. Als je tijdens renovatie- of bouwwerken een ventilatiesysteem installeert in de badkamer, het toilet of de keuken, vermijd je al meteen problemen met vocht of slechte geurtjes. Dit najaar stelt FACQ – expert in duurzame en energiezuinige oplossingen – dé innovatie in de sector voor: de compacte en intelligente ventilatieoplossing die automatisch afrekent met vocht, slechte geurtjes én CO2. Maak kennis met Waves van Renson.

13482-N

Foto Facq

13482-N

Foto Facq

Verlucht intelligent om je energieverbruik in huis te doen dalen

Ventileren is de meest efficiënte oplossing tegen vocht ten gevolge van condensatie, met name in de badkamer. Het nieuwe, intelligente Waves-systeem van Renson – verkrijgbaar bij FACQ – houdt de luchtkwaliteit te allen tijde onder controle op een bijzonder energiezuinige manier. In tegenstelling tot standaard ventilatoren, zorgt het intelligente systeem pas voor extra ventilatie wanneer het vocht of geurtjes detecteert. Op dat moment voert Waves meer vervuilde lucht af tot de luchtkwaliteit opnieuw optimaal is. Op die manier worden energieverliezen beperkt en gaat er geen extra verbruik naar nutteloze verwarming. Detecteren de sensoren geen vocht of geurtjes, dan blijft Waves minimaal ventileren. Zo is er altijd gegarandeerd een goede luchtkwaliteit in huis.

Controleer je binnenklimaat via de smartphone

Het ventilatiedebiet van dit nieuwe systeem van Renson wordt automatisch op je behoefte afgestemd. Zo wordt rekening gehouden met je levensstijl en met de metingen van de luchtkwaliteit. We zouden bijna vergeten dat het systeem perfect autonoom functioneert dankzij zijn stille werking. Ter controle van het systeem geeft Renson je de kans de luchtkwaliteit na te gaan en te meten via een gratis app waarop ook het VOC- en het CO2-peil af te lezen is, de kwaliteit van de lucht op te volgen en – indien nodig – bij te sturen.

Wil je graag je energiefactuur verlagen? Kom dan naar een van onze showrooms en ontdek het “Groene Huis” en de daarbij gepaarde duurzame oplossingen van FACQ!


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/120-13482/facq/partnerberichten/vermijd-vochtigheid-ventileer-intelligent/