livios logo

Maak je woning milieuvriendelijker

De gloednieuwe website van “Het Groene Huis FACQ” is een handig hulpmiddel dat duurzame oplossingen en diverse mogelijkheden aanbiedt om je woning passiever te maken. We zetten je alvast op weg met enkele concrete oplossingen om het energieverbruik van je woning te verminderen: 

13497-N

Foto Facq

13497-N

Foto Facq

13497-N

Foto Facq

  • De verwarmingselementen 

FACQ stelt twee energiezuinige verwarmingssystemen voor met elk zijn voordelen. De nieuwe generatie radiatoren werken op lage of ultra lage temperatuur. Dit minimaliseert het energieverbruik zonder aan comfort in te boeten. Met vloerverwarming verwarm je ook op lage temperatuur. Combineer je vloerverwarming met klassieke radiatoren, dan kan je je verwarmingsfactuur met 10% doen dalen! 

  • Verwarmingsketels 

Je wilt een zuinige en ecologische verwarmingsketel met een hoog rendement? Kies dan voor een condensatieketel. De hedendaagse modellen zijn licht, compact en intelligent. Je bespaart 30% tot 40% energie in vergelijking met een klassieke ketel. 

  • Hernieuwbare energie 

Ga voor een warmtepomp en maak gebruik van de warmte van de zon, de lucht, de bodem of het grondwater om je woning te verwarmen en in te staan voor de sanitaire warmwaterproductie. Je kan ook kiezen voor een thermodynamische boiler of een zonneboiler. Vind hier meer informatie over deze producten.

  • Ventilatie  

Ventilatie zorgt voor een gezond en energiezuinig binnenklimaat. Er zijn drie ventilatiesystemen beschikbaar om slechte geuren, waterdamp en verzadigde lucht uit de woning te verdrijven. Het systeem C is mechanisch en zorgt ervoor dat de lucht via roosters of ventielen in het raam of de muur circuleert. Bij het systeem D komt de frisse buitenlucht rechtstreeks de woning binnen door toevoermonden en de vervuilde lucht verdwijnt via een ventilator. Als laatste kan een ventilator in de muur of het plafond ingebouwd worden en functioneert continu met een minimaal energieverbruik.

  • Smarthome 

De woning van de toekomst is energiezuinig en intelligent! Via verschillende apps op de smartphone bedien je de radiatorkranen, de verwarmingsketel en de thermostaat vanop afstand.

  • Waterbehandeling 

Installeer een waterverzachter en voorkom onzuiverheden, kalkaanslag en corrosie van je leidingen. Zo bescherm je je gezondheid en je portefeuille. Je water voelt ook veel zachter en aangenamer aan dan zonder waterverzachter.  

  • Regenwaterrecuperatie 

In 60% van de gevallen kan regenwater gebruikt worden in de plaats van leidingwater. Een regenwaterput vangt het regenwater van het dak en/of terras van de woning op. Dit gratis water kan je nadien gebruiken om bijvoorbeeld je tuin te sproeien, de was te doen, de WC door te spoelen… 

Voor meer informatie : surf naar de nieuwe website van Het Groene Huis of maak afspraak in één van de FACQ showrooms. 

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/120-13497/facq/partnerberichten/maak-je-woning-milieuvriendelijker/