livios logo

Elektrische radiatoren, vaak een slimme keuze!

Het valt niet meer te ontkennen, de herfst is definitief in het land en de verwarmingsketels draaien al op volle kracht. Misschien denk je er aan om je verwarmingssysteem te vernieuwen en zo energie-efficiënter te maken. FACQ laat je graag kennismaken met innovatieve en zuinige elektrische radiatoren.

13517-N

Foto Facq

13517-N

Foto Facq

13517-N

Foto Facq

Hoe werkt een elektrische radiator?

Het antwoord op deze vraag is evident: deze verwarmingselementen werken op elektriciteit. In principe is hun werkingsprincipe hetzelfde als dat van een broodrooster. De elektrische stroom gaat door een weerstand waardoor deze opwarmt. Deze warmte wordt vervolgens gelijkmatig verspreid.
In de huidige radiatoren warmt de weerstand, die zich onderin het toestel bevindt, een ‘warmteoverdrachtsvloeistof’ op. Deze verwarmt op haar beurt de voorkant van de radiator op waardoor de warmte uitstraalt. Staat de radiator op stand-by, dan blijft het toch lekker warm aanvoelen: door de inertie van de warmteoverdrachtsvloeistof blijft de radiator immers warmte afgeven

Wanneer kan je best elektrische radiatoren gebruiken?

De elektrische radiatoren werken onafhankelijk van elkaar en verwarmen dus de ruimte waarin ze geïnstalleerd zijn individueel. Ideaal dus wanneer je om 7u30 ’s ochtends je badkamer snel wil verwarmen.
Ook tijdens het renoveren van een woning zijn ze een uitstekende keuze. Je kan immers radiatoren bijplaatsen zonder dat je de waterleiding van de centrale verwarming moet opbreken.
Ten slotte kunnen elektrische radiatoren prima gebruikt worden als bijverwarming bij vloerverwarming of gecombineerd worden met zonnepanelen. Dat is een extra energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing.

Wat zijn de voordelen?

Het gebruik van elektrische radiatoren heeft verscheidene voordelen:

  • Ze zorgen voor een thermisch comfort dankzij de combinatie van een zachte warmte (straling op lage temperatuur) en inertie.
    Ze garanderen ook een zekere mate van luchtzuiverheid. In tegenstelling tot de traditionele convectoren werken de radiatoren in een gesloten circuit waardoor er dus geen onaangename geuren of stof worden uitgestoten. Bovendien drogen ze de omgevingslucht niet uit.
  • Door het grote inertievermogen van de warmteoverdrachtsvloeistof en de gelijkmatige verdeling van de warmte kan de kamer makkelijker op een relatief lage temperatuur worden gehouden. Op die manier wordt het energieverbruik geoptimaliseerd wat een reële kostenbesparing met zich meebrengt.
  • Sinds 2018 moeten alle elektrische radiatoren beantwoorden aan de vereisten van de Europese EcoDesign Het resultaat? Toestellen die minder energie verbruiken.
  • De warmteoverdrachtsvloeistof die Radson gebruikt in zijn elektrische radiatoren is een plantaardige olie van hoogwaardige kwaliteit en is bestand tegen extreme temperaturen. Je hoeft tijdens de hele levensduur van het toestel die olie dus nooit te vervangen.

Het gamma elektrische radiatoren beschikbaar bij FACQ is zeer uitgebreid, zowel op gebied van design als van bedieningssystemen. Je vindt makkelijk een elektrische verwarmingsoplossing voor elke ruimte. Lees er meer over in E-ssential, het online magazine van FACQ, of kom langs in één van de FACQ-showrooms voor meer informatie en advies.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/120-13517/facq/partnerberichten/elektrische-radiatoren-vaak-een-slimme-keuze/