livios logo

FACQ strijdt samen met jou tegen waterverspilling

Tegenwoordig verbruiken we dagelijks gemiddeld 95 liter water. We nemen een douche, kuisen onze woning, koken, spoelen de wc door, sproeien de tuin, laten de afwas- en wasmachine draaien… 20 jaar geleden waren deze activiteiten goed voor een gemiddeld verbruik van 121 liter. Dankzij een toenemend bewustzijn rond waterverspilling en innovatieve waterbesparende producten zoals de HANSA elektronische mengkraan zijn we erin geslaagd 26 liter te besparen op ons waterverbruik. 

13967-NL

Foto Facq

13967-NL

Foto Facq

13967-NL

Foto Facq

13967-NL

Foto Facq

Wanneer technologie en besparing hand in hand gaan

Alvorens dieper in te gaan op het revolutionair hoogstandje dat de HANSA is, geeft FACQ je nog enkele tips om je waterverbruik te verminderen. Maak je deze kleine aanpassingen eigen en merk het verschil op je volgende waterfactuur!

  • Verkies de douche boven het bad, en je halveert je waterverbruik in één klap (60 liter per douche in plaats van 120 liter per bad)
  • Vul je vaatwasser en laat hem draaien wanneer hij vol is, eerder dan de vaat met de hand te doen: je verbruikt daalt van 45 liter naar 12 liter
  • Laat de kraan niet lopen wanneer je je tanden poets of je handen inzeept
  • Een druppende kraan? Laat deze zo snel herstellen, want druppelsgewijs kan er tot 4 liter per uur verloren gaan

Je bent ze vast wel al tegengekomen in restaurants, ziekenhuizen en andere openbare plaatsen, de elektronische of automatische kranen die het water maar net zolang laten stromen als nodig is om de handen nat te maken en nadien af te spoelen. Deze technologische juweeltjes zijn nu ook beschikbaar voor bij je thuis. Je kan er tot 80% water mee besparen!

Geconnecteerde mengkraan

HANSA stelt zijn geconnecteerde elektronische en bovenal hygiënische mengkraan voor. Gedaan met het overbrengen van bacteriën van onze handen op de kraan en omgekeerd. Het water begint automatisch te stromen enkel wanneer het nodig is, in de juiste hoeveelheid en op een aangename temperatuur.
Bepaalde modellen uit het productgamma kan je vanop afstand instellen en bedienen. Via de app kan je verschillende acties snel en eenvoudig uitvoeren: het openen en sluiten van de mengkraan, het activeren van de reinigingsmodus … De hoofdfuncties kan je bovendien met wachtwoord beveiligen. Zo zorg je er makkelijk voor dat er geen water verspild kan worden.

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden. We moeten op een ecologisch verantwoorde manier met water, ook wel het blauwe goud genoemd, omgaan. FACQ stelt je daarom graag zijn eenvoudig toe te passen oplossingen en technologieën die je inspanningen verder vergroten voor.

Bezoek de FACQ website voor meer informatie.

9 dingen die je moet weten over badkamermaterialen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/120-13967/facq/partnerberichten/facq-strijdt-samen-met-jou-tegen-waterverspilling/