livios logo

Klaar voor de slimme teller met hernieuwbare energie!

Ieder jaar worden de energie-eisen steeds strenger. Bouwprojecten moeten daarom zowel energiezuinig als zo compact mogelijk gebouwd worden. Bij CONCRETE HOUSE denken wij al langer na over deze uitdaging. Door het gebruik van duurzame technieken en een doordacht ontwerp, zetten wij alvast een stap in de juiste richting.

13342-NL

Litobox kijkwoning Herent.

Foto Concrete House

13342-NL

Realisatie woning, plaatsing wanden.

Foto Concrete House

13342-NL

Energiezuinige woning Concrete House

Foto Concrete House

CONCRETE HOUSE bouwt uitsluitend met prefab beton. Naast een moderne uitstraling heeft dit ook voordelen voor de energiezuinigheid van de woonst. We streven naar een E peil lager dan 20, wat resulteert in een BEN-woning of energie-neutrale woning. Hoe kan CONCRETE HOUSE zo makkelijk aan de strenge EPB-eisen voldoen? De betonnen wanden worden in 1 keer geplaatst en bestaan niet uit verschillende delen. Op die manier kunnen we een erg luchtdichte constructie bekomen. Verder heeft beton een hoge thermische inertie waardoor de temperatuur in de woning zeer constant blijft. Dit heeft een gunstig effect op het S-peil. Kortom, je woning is lekker warm in de winter en blijft lekker fris in de zomer. Ook het gebruik van duurzame energietechnieken, zoals een warmtepomp, ventilatiesysteem type D, zonnepanelen ... helpen om het E peil zo laag mogelijk te maken.

Compacte energiebox van 3m2

Des te meer technieken we plaatsen des te groter zal onze technische ruimte moeten worden, denken velen. Niets is minder waar! In onze kijkwoning in Herent laten wij zien hoe de technische ruimte kan omgetoverd worden tot een compacte energiebox van slechts 3m²! De box is voorzien van een warmtepomp, zonneboiler, PV-installatie, batterijopslag, regenwaterfiltering, ventilatie, elektrische uitrusting en internetnetwerk. De energiebox kan gebruikt worden voor zowel éénsgezins-, meergezinswoningen en appartementen.

Voordelen hiervan zijn niet enkel de compactheid van de box, ze werkt via een centrale sturing en wordt in een optimale bedrijfsomgeving geprefabriceerd. Hierdoor kan de box op 1 uur tijd geplaatst worden en zijn er geen verschillende partijen nodig om alle technieken in huis te halen.

Dankzij al deze inspanningen kunnen we ervoor zorgen dat een woning zelfvoorzienend is tijdens piekmomenten. Je betaalt enkel een maandelijkse kost voor de bijdrage aan het energiefonds en prosumententarief. Zo bereiden wij ons voor op de komst van de slimme teller.

Je mag er dus op rekenen dat wij lage-energiewoningen bouwen, waarbij we streven naar een E-peil onder E20 (lager nog dan de BEN-norm dus). Op die manier bespaar je op je energiefactuur en draag je ook je steentje bij aan een beter milieu.

Contact

Ben je geïnteresseerd in bijna-energieneutraal wonen? Of heb je nog vragen over onze werkwijze? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Bezoek onze Kijkwoning in Herent
Mechelsesteenweg 1094
3020 Herent

Meer info: www.concretehouse.be

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1234-13342/concrete-house/partnerberichten/klaar-voor-de-slimme-teller-met-hernieuwbare-energie/