livios logo

Duurzaam bouwen in beton, kan dat?

Concrete House is een ruwbouwaannemer die moderne, energiezuinige, of zelfs energie neutrale woningen wind- en regendicht bouwt in beton. Dit heeft heel wat voordelen te bieden in vergelijking met de meer traditionele bouwmethodes. Ontdek ze hieronder.

13661-NL

Montage wanden.

Foto Concrete House

13661-NL

Kijkwoning te Herent.

Foto Concrete House

13661-NL

Litobox, verzameling van duurzame energietechnieken.

Foto Concrete House

Hoe bouwen wij jouw thuis?

CONCRETE HOUSE bouwt woningen uit prefab beton. Tijdens ons bouwproces worden holle prefab betonwanden op de werf geleverd. Na montage worden deze wanden, samen met de druklaag op de predallen, ter plaatse volgestort met beton. Hierdoor is het mogelijk om grote open ruimtes te creëren met een minimum aan dragende binnenmuren. Op vlak van indeling bestaat dus een grote vrijheid en flexibiliteit. Het huis kan leven en evolueren op het ritme van de bewoners, terwijl de stevige en stabiele constructie de tijd uitstekend doorstaat.

Door prefabricatie ontstaat een ander voordeel, nl. een enorm korte bouwtijd. Met dit bouwsysteem is een woning regen- en winddicht na 2 maanden of met de helft ingekort ten opzichte van de traditionele bouwmethode. In de wanden zijn alle uitsparingen voor ramen, leidingen, wachtbuizen,… voorzien. Ramen en deuren worden op plan besteld, omdat de uitsparingen reeds vooraf perfect zijn uitgevoerd in de prefab wanden. Daar de wanden en plafonds glad genoeg zijn, zijn bepleisteringswerken niet nodig waardoor geld en tijd bespaard worden.
Afhankelijk van de gekozen gevelafwerking zal de isolatie in of tegen de holle wanden geplaatst worden. Bezoek onze kijkwoning en je zal zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn voor de uitvoering van jouw woning. Laat je creativiteit de vrije loop!

Wanneer je kiest voor een kelder kan deze mee geïntegreerd worden in de woning en dus gebruikt worden als volwaardige leefruimte. De kelder wordt dan volledig geïsoleerd en geventileerd. Voor een optimaal comfort kan de kelder eventueel ook voorzien worden van (vloer-)verwarming en natuurlijke lichtinval.

Het principe van compact bouwen wordt zoveel mogelijk aangehouden. De opbouw van de woning is strak, de bouwstijl kubistisch (rechthoekig) en de architectuur doorgaans modern. Compact bouwen wil niet noodzakelijk zeggen ‘klein bouwen’. Compactheid slaat op de verhouding tussen het beschermd woonvolume en de warmteverliesoppervlakte. Hierdoor kunnen ook grote bouwvolumes gerealiseerd worden.

Betonbouw, uw redder in nood!

CONCRETE HOUSE streeft naar een E peil lager dan 20, wat resulteert in een BEN-woning of energie-neutrale woning. Hoe kan CONCRETE HOUSE zo makkelijk aan de strenge EPB-eisen voldoen? De betonnen wanden worden in 1 keer geplaatst en bestaan niet uit verschillende delen. Op die manier kunnen we een erg luchtdichte constructie bekomen. Verder heeft beton een hoge thermische inertie waardoor de temperatuur in de woning zeer constant blijft. Dit heeft een gunstig effect op het S-peil. Kortom, je woning is lekker warm in de winter en blijft lekker fris in de zomer. Ook het gebruik van duurzame energietechnieken, zoals een warmtepomp, ventilatiesysteem D, Litobox ... helpen om het E peil zo laag mogelijk te maken.

Meer weten over bouwen met CONCRETE HOUSE? Wij verwelkomen je graag in onze energiezuinige kijkwoning.

Kijkwoning Herent                                                        
Mechelsesteenweg 1094                                            
3020 Herent                                                                    

13 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1234-13661/concrete-house/partnerberichten/duurzaam-bouwen-in-beton-kan-dat/