livios logo

Binnen en buiten beton als afwerking, hoe werkt dat?

Concrete House is een ruwbouwaannemer die moderne, energiezuinige, of zelfs energie neutrale woningen wind- en waterdicht bouwt in beton. De steeds strenger wordende EPB-eisen zetten bouwers meer en meer aan tot nadenken over de energiezuinigheid van hun nieuwbouwproject.

14298-NL

Beton als afwerking aan de buitenzijde in combinatie met hout.

Foto Concrete House

14298-NL

Beton als afwerking aan de buitenzijde.

Foto Concrete House

14298-NL

Beton als afwerking aan de buitenzijde in combinatie met aluminium.

Foto Concrete House

14298-NL

Beton als afwerking aan de buitenzijde in combinatie met hout.

Foto Concrete House

Hoe bouwen wij jouw thuis?

CONCRETE HOUSE bouwt woningen uit prefab beton. Tijdens ons bouwproces worden holle prefab betonwanden op de werf gemonteerd. Na montage worden deze wanden, samen met de druklaag op de predallen, ter plaatse volgestort met beton. In de wanden zijn alle uitsparingen voor ramen, leidingen, wachtbuizen,… voorzien.

Bouwen in een tijd met strenge energie-eisen.

De steeds strenger wordende energie-eisen die de overheid ons oplegt, zorgen ervoor dat we meer bewust worden van ons energieverbruik. Wie een nieuwe woning wil bouwen, moet dus steeds meer voorzieningen treffen om aan deze strenge eisen inzake isolatie en luchtdichtheid te voldoen. Het bouwsysteem dat CONCRETE HOUSE toepast, betonbouw, is hiervoor uiterst geschikt.

Beton isoleert...

Dankzij de thermische eigenschappen van beton worden de hoge eisen op vlak van isolatie en luchtdichtheid makkelijk behaald. De thermische inertie van beton zorgt ervoor dat de temperatuur in de woning zeer constant blijft.

...ook wanneer het zichtbaar blijft.

Als je er voor kiest om de betonwanden zichtbaar te laten in de woning, zowel binnen als buiten, zal de isolatie in de holle wanden voorzien zijn met thermisch onderbroken afstandhouders. De wanden worden op de werf gemonteerd en volgestort met beton.
Onze ruwbouw bestaat uit geprefabriceerde gladde holle betonwanden. Omdat wij werken met deze prefab wanden zijn deze glad, waardoor deze meteen overschilderd en/of behangen kunnen worden. Geen droogtijden en bijgevolg minder lang wachten.

Een woning volgens dit systeem vraagt een uitgebreide voorbereiding. Wanneer je kiest voor een woning in zichtbeton is het belangrijk dat hier in de ontwerpfase al rekening mee gehouden wordt, dit omwille van constructiebeperkingen. Wij staan jou en jouw architect graag bij tijdens de ontwerpfase.

Meer weten over bouwen met CONCRETE HOUSE? Wij verwelkomen je graag in onze energiezuinige kijkwoning, te bezoeken op afspraak op woensdag of zaterdag.

Kijkwoning Herent                                                        
Mechelsesteenweg 1094                                            
3020 Herent                                                                    

Meer info
www.concretehouse.be

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1234-14298/concrete-house/partnerberichten/binnen-en-buiten-beton-als-afwerking-hoe-werkt-dat/