livios logo

Waarom kiezen voor betonbouw?

Concrete House is een ruwbouwaannemer die moderne, energiezuinige, of zelfs energie neutrale woningen wind- en regendicht bouwt in beton. Dit heeft heel wat voordelen te bieden in vergelijking met de meer traditionele bouwmethodes. Ontdek ze hieronder.

14735-NL

Prefab betonnen woning met beton aan de buitenzijde.

Foto Concrete House

14735-NL

Plaatsing prefab betonnen wanden op de werf.

Foto Concrete House

14735-NL

Prefab betonnen woning met beton aan de buitenzijde en steenstrips.

Foto Concrete House

14735-NL

Plaatsing prefab betonnen wanden op de werf.

Foto Concrete House

Hoe bouwen wij je thuis?

CONCRETE HOUSE bouwt woningen uit prefab beton. Tijdens ons bouwproces worden holle prefab betonwanden op de werf geleverd. Na montage worden deze wanden, samen met de druklaag op de predallen, ter plaatse volgestort met beton. Hierdoor is het mogelijk om grote open ruimtes te creëren met een minimum aan dragende binnenmuren. Op vlak van indeling bestaat dus een grote vrijheid en flexibiliteit. Het huis kan leven en evolueren op het ritme van de bewoners, terwijl de stevige en stabiele constructie de tijd uitstekend doorstaat.

Korte bouwtijd

Door prefabricatie ontstaat een ander voordeel, namelijk een enorm korte bouwtijd. Met dit bouwsysteem is een woning regen- en winddicht na twee maanden of met de helft ingekort ten opzichte van de traditionele bouwmethode. In de wanden zijn alle uitsparingen voor ramen, leidingen, wachtbuizen, … voorzien. Ramen en deuren worden op plan besteld, omdat de uitsparingen reeds vooraf perfect zijn uitgevoerd in de prefab wanden. Daar de wanden en plafonds glad genoeg zijn, zijn bepleisteringswerken niet nodig waardoor geld en tijd bespaard worden. Afhankelijk van de gekozen gevelafwerking zal de isolatie in of tegen de holle wanden geplaatst worden. Bezoek onze kijkwoning en je zal zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn voor de uitvoering van je woning. Laat je creativiteit de vrije loop!

Wanneer je kiest voor een kelder kan deze mee geïntegreerd worden in de woning en dus gebruikt worden als volwaardige leefruimte. De kelder wordt dan volledig geïsoleerd en geventileerd. Voor een optimaal comfort kan de kelder eventueel ook voorzien worden van (vloer-)verwarming en natuurlijke lichtinval.

Compactheid & energie

Het principe van compact bouwen wordt zoveel mogelijk aangehouden. De opbouw van de woning is strak, de bouwstijl kubistisch (rechthoekig) en de architectuur doorgaans modern. Compact bouwen wil niet noodzakelijk zeggen ‘klein bouwen’. Compactheid slaat op de verhouding tussen het beschermd woonvolume en de warmteverliesoppervlakte. Hierdoor kunnen ook grote bouwvolumes gerealiseerd worden.

CONCRETE HOUSE streeft naar een E-peil lager dan 20, wat resulteert in een BEN-woning of energie-neutrale woning. Hoe kan CONCRETE HOUSE zo makkelijk aan de strenge EPB-eisen voldoen? De betonnen wanden worden in één keer geplaatst en bestaan niet uit verschillende delen. Op die manier kunnen we een erg luchtdichte constructie bekomen. Verder heeft beton een hoge thermische inertie waardoor de temperatuur in de woning zeer constant blijft. Dit heeft een gunstig effect op het S-peil. Kortom, je woning is lekker warm in de winter en blijft lekker fris in de zomer. Ook het gebruik van duurzame energietechnieken, zoals een warmtepomp, ventilatiesysteem D, Litobox, ... helpen om het E peil zo laag mogelijk te maken.

Bezoek onze kijkwoning

Meer weten over bouwen met CONCRETE HOUSE? Wij verwelkomen je graag met een afspraak in onze energiezuinige kijkwoning te Herent.

Kijkwoning Herent
Mechelsesteenweg 1094
3020 Herent                                                                 

Meer info: www.concretehouse.be

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1234-14735/concrete-house/partnerberichten/waarom-kiezen-voor-betonbouw/