livios logo

EPB-verslaggever onthult hoe Thuis Best soms een E-peil van -5 haalt

Weinig sleutel-op-de-deurbouwers zetten meer in op energiezuinigheid als Thuis Best. Benieuwd hoe ze erin slagen om zo’n laag E-peil te halen? Niemand is beter geplaatst dan een onafhankelijk EPB-verslaggever om dat toe te lichten. We vroegen Abdu Sak van Sensenergy om zijn licht te werpen op hun bouwmethode.

13506-N

Onafhankelijk EPB-verslaggever Abdu Sak

Foto Thuis Best Woningbouw

13506-N

Bouw energiezuinig met Thuis Best

Foto Thuis Best Woningbouw

13506-N

Bouw energiezuinig met Thuis Best

Foto Thuis Best Woningbouw

Rol van de EPB-verslaggever
Zoals elke EPB-verslaggever werkt Abdu onafhankelijk. “Ik werk voor meerdere projectontwikkelaars en sleutel-op-de-deurbouwers, Thuis Best is daar één van. Ik controleer alle woningen die Thuis Best bouwt: het EPB-verslag, de veiligheidscoördinatie, de ventilatie en de keuring van de riolering. Ik ben dus goed vertrouwd met de bouwmethode van Thuis Best en kan perfect inschatten wat hun troeven zijn.”

Elke woning een voorbeeld
“Projectontwikkelaars durven wel eens klagen over EPB-verslaggevers en de vertraging die ze erdoor oplopen,” steekt Abdu van wal. “Niet bij Thuis Best: zij hebben hun hele werkmethode erop afgestemd om alle taken die ik moet uitvoeren te integreren in het bouwproces. Dat betekent dat alle informatie die ik nodig heb, gedetailleerd en op tijd geleverd wordt. Zo zijn er nooit vertragingen en wordt niets over het hoofd gezien. Een EPB-studie is pas volledig als alle informatie aanwezig is. Hoe meer informatie ik krijg, hoe beter het EPB-verslag. Bouw je met Thuis Best, dan ben je er zeker van dat er geen vertragingen zijn en dat je woning een voorbeeldig E-peil krijgt.”

De lat ligt hoog
Een aantal jaar geleden werd Abdu uitgenodigd om als expert input te geven over het plan van aanpak bij Thuis Best. “Ze legden de lat enorm hoog: een basispakket van technieken en materialen zodat élke woning, groot of klein, een zo goed mogelijk E-peil bekomt. Daarvoor hebben we een groot aantal simulaties gemaakt voor elk type woning met alle mogelijke oplossingen. Ze hebben daarna studies uitgevoerd naar wat de beste keuzes waren tijdens elke stap, van de gevelstenen tot de ventilatietechniek.”

“Thuis Best werkt enorm toekomstgericht. In tegenstelling tot veel andere sleutel-op-de-deurbouwers kiezen ze niet voor de goedkoopste oplossing, maar wel voor de beste. Ze staan daarbij ook open voor mijn advies voor verbeteringen. Naar mijn weten is Thuis Best de eerste en nog steeds een van de enige die standaard een warmtepomp in het lastenboek opneemt. Voor de ventilatie gaan ze altijd voor een vraaggestuurd D-systeem met warmteterugwinning, terwijl de rest nog simpele ventilatie gebruikt die constant draait. Dat is de rode draad doorheen al hun projecten: ze bouwen elke woning met het oog op de toekomst en hanteren de hoogste kwaliteitseisen.”

E-peil van -5
“Elke Thuis Best woning heeft gegarandeerd een E-peil van maximum 20, maar in de praktijk zitten ze daar vaak ver onder. Zo lever ik soms EPB-verslagen af voor een compacte Thuis Best woning van -5”, verklaart Abdu. “Ik kan Thuis Best als EPB-verslaggever alleen maar aanbevelen. De essentie is eigenlijk dat ze beter bouwen dan je als particulier zelf kan. Ze vertrekken vanuit een jarenlange ervaring en onderzoeken constant wat de beste technieken en materialen zijn. Dat is simpelweg niet haalbaar als particulier.”

Ook overtuigd van de bouwmethode van Thuis Best? Bezoek een kijkwoning, download de brochure of contacteer een van de bouwadviseurs.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1235-13506/thuis-best-woningbouw/partnerberichten/epb-verslaggever-onthult-hoe-thuis-best-soms-een-e-peil-van-5-haalt/