livios logo

De lenteschoonmaak: wat met de garagepoort?

Hoe vul je je dagen nu iedereen noodgedwongen thuis zit? Het is het uitgelezen moment om al die onderhoudsklusjes die steeds uitgesteld werden uit te voeren. Vergeet daarbij zeker de garagepoort niet. Regelmatig onderhoud van de garagepoort garandeert een lange levensduur van de poort. Ook wordt een optimale werking gegarandeerd doordat slijtage en het vastlopen of breken van onderdelen minder kans krijgen.

13922-NL

Duragrain-oppervlakte met verticale profileringsoptiek

Foto Hörmann Belgium NV

13922-NL

Hörmann garagepoort Duragrain-oppervlakte

Foto Hörmann Belgium NV

Onderhoud van Hörmann-garagepoorten

Garagepoorten en deuren van Hörmann zijn zodanig ontwikkeld dat ze duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Bij slijtage of brekende onderdelen, zal de gehele constructie hier minimaal onder lijden. Zo kan de poort niet vallen of breken en mensen in gevaar brengen. Alle onderdelen zijn bovendien zo ontworpen dat ze relatief gemakkelijk vervangen kunnen worden. Toch kan het zeker geen kwaad enkele basisonderhoudswerken regelmatig zelf uit te voeren.

Reinigen

Het meeste vuil wordt verwijderd door de beide zijden van de poort eerst grondig af te spoelen met water. Het is aangeraden om het oppervlak te reinigen met een zachte spons en zeep. Om beschadigingen aan de oppervlaktelaag te voorkomen vermijdt men het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en schuursponsjes. Afspoelen met water en gewoon laten drogen is al wat nog rest.
Een grondige reiniging van de poort verwijderd naast het oppervlaktevuil ook dieperliggend vuil en zorgt ervoor dat deze helder blijft en er zich geen schimmels of algen op kunnen hechten.
Het simoniseren van de poort zorgt ervoor dat deze glanst als een spiegel en bovendien voor een tijdje waterafstotend is. Deze behandeling is vooral belangrijk bij poorten met een donkere of felle (vb. rode) kleur die veel zonlicht krijgen.

Behandelen

Met enkele kleine, eenvoudige ingrepen kan je blijvend genieten van een optimaal gebruiksgemak.
Tijdens de poetsbeurt van de poort controleer je de dichtingen ook makkelijk op schade, slijtage of krimp.
De veren van de garagepoort onderhoud je door deze in te vetten. Dit kan snel en eenvoudig door er met een in olie gedrenkte doek overheen te gaan.
De looprails mogen ook niet vergeten worden. Hier hoopt vuil zich op. Het vuil verwijderen en de rails licht invetten garandeert een soepele werking.
Voor de lagers van de looprollen of loopwielen van de garagepoort, de lagers van de as en de scharnierpennen volstaat het deze licht in te smeren met olie.

Onderhoud door een Hörmann-professional

Bepaalde onderhoudszaken, zoals bijvoorbeeld het nakijken van het balanceersysteem of het controleren van de veerbreukbeveiliging, dien je over te laten aan een vakman. Hiervoor kan je steeds beroep doen op een erkende Hörmann-specialist. Door de garagepoort tijdig door een vakman te laten controleren, worden problemen die door een gebrek aan onderhoud niet meer te verhelpen zijn voorkomen.

Gepersonaliseerde Hörmann-sectionaalpoorten met een nieuw design

De Hörmann-garagesectionaalpoort met moderne grote panelen is beschikbaar in 24 fotorealistische Duragrain-decoroppervlaktes zoals geroest staal, beton en verschillende soorten hout als witte eik, bamboe en teak. Een groot aantal van deze Duragrain-oppervlaktes worden op aanvraag voorzien van een geprinte verticale profileringsoptiek. Hörmann biedt hiermee een elegante oplossing voor klanten die op zoek zijn naar een exclusieve poort. Ook bij de nieuwe oppervlaktes worden de motieven in detail op de garagepoort afgebeeld met levensechte kleuren en worden deze afgewerkt met een ultrabeschermend vernis voor een permanent mooi resultaat. Het Duragrain-oppervlak is UV- en krasbestendig, zodat zowel zonlicht als krassen geen schade kunnen toebrengen aan het ontwerp. Hörmann garandeert hiermee een duurzaam mooi en kleurvast deuraanzicht.

Vraag hier jouw gratis offerte aan.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/124-13922/hormann-belgium-nv/partnerberichten/de-lenteschoonmaak-wat-met-de-garagepoort/