livios logo

Klussen? Vergeet dan zeker jouw oprit en garagepoort niet

Stilaan maar zeker komt de herfst eraan. Tijd dus voor een aantal typische herfstklussen alvorens de dagen korter en kouder worden. Een belangrijk klusje op jouw lijst is hoe dan ook het onderhoud van de oprit en de garagepoort. Een regelmatig onderhoud van jouw poort ondersteunt een langere levensduur en een optimale werking. Op die manier voorkom je slijtage en beperk je het vastlopen van de poort. Hörmann, internationale producent van garagepoorten en deuren, geeft tips en tricks.

15558-NL

Hörmann

Foto Hörmann Belgium NV

15558-NL

Hörmann

Foto Hörmann Belgium NV

Stap 1: reinigen van de garagepoort

Jouw garagepoort krijgt doorheen het jaar heel wat te verduren: wind, regen en felle zon. Met de intrede van het herfstseizoen raadt Hörmann aan om jouw garagepoort grondig te reinigen. Spoel daarom jouw garagepoort langs beide zijden af met lauw water. Je kan hiervoor best een zachte spons of doek gebruiken en neutrale zeep. Vermijd zeker harde schuursponzen of agressieve reinigingsmiddelen om beschadigingen van de poort te voorkomen. Spoel daarna met water na en laat drogen.

 Nog een aantal zaken waar je op kan letten:

-        Controleer tijdens het reinigen alle (rubber)afdichtingen. Door de jaren heen kunnen deze slijtage oplopen of krimpen. Zorg ervoor dat je er snel bij bent en laat deze desnoods vervangen, zo beperk je de schade én kosten!

-        Vergeet tijdens jouw poetsbeurt de veren van de garagepoort niet in te vetten. Je kan er eenvoudig met een doek en wat olie overgaan en je bent klaar.

-        Denk ook aan de looprails, hier stapelt nogal snel vuil op. Vet de rails eveneens in voor een soepele werking van jouw garagepoort.

 

Stap 2: Onderhoud van de oprit

Ook jouw oprit krijgt het hard te verduren. Het regelmatig af- en aanrijden van auto’s en de weersomstandigheden in België kunnen behoorlijk pittig zijn. Toch denk je best twee keer na over het reinigen van jouw oprit, zodat je een optimaal resultaat bekomt dat lang meegaat.

Groene aanslag op jouw oprit kan je best op regelmatige basis verwijderen met een harde borstel en wat zand. Blijkt dit té arbeidsintensief, kies dan voor een ecologisch reinigingsmiddel dat milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar is.

Nog niet helemaal tevreden van het resultaat? Kies dan voor groter geschut en ga met een hogedrukreiniger aan de slag. Let er wel op dat je niet te dicht bij de klinkers of stenen komt, zodat de oppervlaktelaag niet beschadigt.  

 

Nood aan vernieuwing? Kies voor kwaliteit én originaliteit van Hörmann

Is jouw garagepoort aan vernieuwing toe? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Hörmann. Deze fabrikant heeft een bijzonder uitgebreid, kwalitatief assortiment dat rekening houdt met een aantal bijzonderheden.

 

-        Kies bijvoorbeeld voor een Hörmann garagepoort met een polyester afwerklaag. Deze laklaag is krasbestendig, vuilafstotend en bijzonder ongevoelig voor weersomstandigheden.

 

-        Of wat dacht je van een personaliseerbare garagepoort? Met Hörmann kan je ervoor kiezen om een eigen ontwerp (denk bijvoorbeeld aan een logo) of foto op jouw garagepoort te printen. Zo beschik je over een uiterst originele en  individuele garagepoort, zonder in te boeten op kwaliteit en vakmanschap.

 

Interesse in één van bovenstaande producten? Maak dan snel een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde dealer en ontdek de nieuwigheden van Hörmann.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/124-15558/hormann-belgium-nv/partnerberichten/klussen-vergeet-dan-zeker-jouw-oprit-en-garagepoort-niet/