6 belangrijke aandachtspunten om de juiste garagepoort te kiezen

Een garagepoort kopen is geen makkelijke opgave. Zo moet je niet alleen rekening houden met het type poort en het uitzicht ervan. Ook de afmetingen van je garage spelen een rol. Waarop moet je nu precies letten? Hörmann zet enkele aandachtspunten op een rij.

1. Type poort

Er bestaan verschillende soorten poorten zoals kantel-, rol- en sectionale poorten. Afhankelijk van welk type je kiest, heb je meer of minder montageruimte nodig. Zo moet er boven een verticale sectionaalpoort nog 13 cm ruimte zijn en mogen er geen obstakels in de weg hangen zoals een lamp. Bij een zijdelingse poort heb je dan weer plaats nodig aan de zijkant. Kies je type poort dus in functie van de ruimte die beschikbaar is. Wil je zeker zijn? Laat de ruimte dan opmeten door een professionele vakman en bespreek samen de mogelijkheden.

2. Isolatie en ventilatie

Is je garage inpandig? Dan is het belangrijk dat je voor een goed isolerende poort kiest. Zo heb je niet alleen minder last van tocht in de wintermaanden, maar bespaar je ook op je energiekosten. Een sectionale poort isoleert in se veel beter dan een kantelpoort, maar er bestaan ook geïsoleerde kantelpoorten. Daarnaast is het net zoals in huis belangrijk om je garage goed te ventileren. Bij Hörmann hebben we daarvoor een ruimteklimaatsensor die op de motor van de poort wordt aangesloten. De sensor bewaakt de luchtvochtigheid en zorgt voor een automatische ventilatie.

3. Gebruiksvriendelijk

Een garagepoort moet ook makkelijk te bedienen zijn. Je kan een poort manueel, via een afstandsbediening, drukknop of klavier en zelfs via domotica bedienen. Wil je jouw garage in geval van nood handmatig kunnen ontgrendelen, laat dan een noodontgrendelingslot plaatsen. Hörmann-poorten zijn ook uitgerust met een vingerklembeveiliging zodat er geen knelpunten zijn tussen de panelen of bij de scharnieren. Het gepatenteerde veersysteem beveiligt de poort tegen vallen en voorkomt dat een gebroken veer wegspringt.

4. Veiligheid

Ben je al slachtoffer geweest van een woninginbraak? Dan weet je hoe belangrijk het is om te kiezen voor een inbraakwerende poort, want voorkomen is belangrijker dan genezen. Hörmann stelt inbraakpreventie voorop en rust elke garagepoort uit met een optilbeveiliging. Deze gepatenteerde deurvergrendeling werkt ook zonder elektrische voeding. Met de inbraakwerende kit wordt jouw poort nog veiliger. Ook de handzenders zijn uitgerust met een extreem veilige coderingsprocedure waardoor ze volledig aan jouw veiligheidsbehoefte voldoen.

5. Design

Omdat een garagepoort vaak onderdeel uitmaakt van je woning, is een stijlvol design zeker zo belangrijk. De poorten van Hörmann zijn aan de buitenkant bekleed met een uv-bestendige folie met een natuurlijke houtlook of in een kleur naar keuze. Zo stem je jouw garagepoort op de rest van je woning af. Bekijk hier enkele realisaties en laat je inspireren.

6. Kies voor een sterk merk

Koop je een garagepoort van een sterk merk, dan geniet je van de beste expertise en ervaring. Daarnaast kom je niet in de problemen als er na lange tijd een onderdeel aan vervanging toe is. Door je toebehoren rechtstreeks bij de verdeler te kopen, weet je ook dat de onderdelen compatibel zijn met jouw poort. Onderdelen van Hörmann-poorten gaan heel lang mee en moeten niet zo snel vervangen worden. Laat het onderhoud dan ook altijd uitvoeren door een vakman. Die weet om de hoeveel jaar bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn. Met een Hörmann-poort kies je bovendien voor een klimaatneutrale oplossing.

Tot 2.000 euro cashback

Hörmann België bestaat dit jaar 60 jaar. Omdat we dit samen met jou willen vieren, kan je genieten van een stevige cashbackactie tot wel 2.000 euro bij aankoop van een Hörmann-poort, -voordeur of -binnendeur. Neem een foto van je aankoopbewijs en vul het deelnameformulier in.

Meer weten? Surf naar www.hormann.be.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media