livios logo

Is uw voordeur of garagepoort veilig genoeg?

Bij het beveiligen van uw woning denkt u misschien eerst aan andere zaken, zoals het installeren van een alarm. Een garagepoort of voordeur kiezen die uiterst veilig is, ligt misschien minder voor de hand, maar is een niet te missen stap in uw bouw- of renovatieproject. Hörmann, producent van deuren en poorten, gaat er prat op dat elk product dat uw richting uit komt uiterst veilig is, zowel voor u als voor uw woning.

Gebruiksvriendelijk comfort

Bij Hörmann staat uw veiligheid helemaal bovenaan de prioriteitenlijst. Met innovatieve oplossingen bepaalt Hörmann hier de norm. Een voorbeeld daarvan is het veer-in-veersysteem voor garagepoorten. Daardoor kan een gebroken veer niet wegspringen, valt de garagepoort niet plots dicht, maar blijft ter plaatste hangen en raakt er dus ook niemand gewond. Ook bij de voordeuren voldoet Hörmann aan de strengste eisen. Het 8 mm dikke veiligheidsglas aan de buitenzijde en 10 mm glas aan de binnenzijde van de beglazing zorgt voor een maximum aan veiligheid, enerzijds anti-inbraak, anderzijds blijven bij een mogelijke breuk de glassplinters aan de inloggende folie kleven, zodat gevaar voor letsel door scherven nagenoeg is uitgesloten.

Het is wel duidelijk dat Hörmann op het gebied van veiligheid grenzen verlegt. In hoogwaardige gebouwen wordt het gebruik van materiaal met veiligheidsklasse (RC) aangeraden. Hörmann-deuren hebben een hoge veiligheidswaarde. Dat betekent concreet dat een Hörmann-deur met RC 3 kan weerstaan aan inbraakpogingen van een ervaren crimineel uitgerust met een koevoet. Bij RC 4 kan de inbreker zelfs beroep doen op een schroefmachine met batterijen. Alle Hörmann-deuren zijn bovendien standaard uitgerust met een meervoudige vergrendeling. Door de constante innovatie op gebied van voordeuren heeft de Hörmann-groep ervoor gekozen om alle aluminium voordeuren nu standaard uit te rusten met veiligheidsklasse RC3. Uniek voor een deurenproducent!

Geen compromissen

Hörmann-producten zijn standaard uitgerust met een ongeëvenaarde veiligheidsuitrusting. Wanneer een garagepoort, bijvoorbeeld de LPU 67 Thermo, dicht is, klikt de mechanische optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail. Zo is de poort stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd, dus ook als de elektriciteit wegvalt. Niet alleen beschermt de garagepoort feilloos de woning, ook u en vooral uw kinderen worden niet vergeten. Dankzij de onderloopbeveiliging (poort stopt met sluiten als er een persoon of obstakel onder staat), de vingerklembeveiliging aan de binnen-en buitenzijde van de panelen en de ingrijpbeveiliging aan de zijkanten van de garagepoort is de kans op verwondingen uiterst miniem.

www.hörmann.be

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/124-9942/hormann-belgium-nv/partnerberichten/is-uw-voordeur-of-garagepoort-veilig-genoeg/