livios logo

Slimme verwarmingsoplossingen bij renovatie: ontdek het voorbeeld!

Sta je op het punt een te renoveren woning te kopen en wil je de energiekosten maximaal drukken? Goed idee, maar zeker jonge koppels of gezinnen moeten daarbij het budgettaire plaatje voor ogen houden. Er moeten dus keuzes gemaakt worden. Maar welke te kiezen uit de vele opties? Concrete voorbeelden helpen te inspireren!

11911-N

Foto Radson

11911-N

Foto Radson

11911-N

Foto Radson

Budget en ruimte

Neem het voorbeeld van Sofie (24) en Daan (26). Zij is kapster, hij productiemedewerker. Ze kochten onlangs een rijhuis dat ze eerst gaan renoveren. “We willen graag investeren in groene maatregelen, maar zijn natuurlijk verplicht rekening te houden met het budget en de beschikbare ruimte in huis”, stelt Daan.

Vloerverwarming met radiatoren op lage temperatuur

De woning is vrij recent en beschikt dus al over een degelijke isolatie, wat op zich een mooie start is. Daardoor konden ze ook meteen focussen op slimme verwarmingsoplossingen. “Beneden planden we toch een nieuwe vloer te plaatsen, dus kozen we meteen voor vloerverwarming”, zegt Sofie. Boven in de slaapkamers plaatsten we de nieuwe Radson Ulow-E2 radiatoren. Deze uitzonderlijke radiatoren werken op ultra lage temperatuur, en dankzij deze technologie kan je werken met maar één temperatuurregime. Zo behalen we een maximale energie-efficiëntie met een minimum aan installatiekosten. Een slimme tip van onze installateur.” 

Optie warmtepomp openhouden

Daan en Sofie kozen voor een verwarmingsketel op gas, maar willen wel de mogelijkheid tot een duurzamere energieopwekking openhouden. Daan: “zoals zoveel jonge koppels ontbrak het budget om meteen al onze wensen in te willigen. Zo konden we bijvoorbeeld niet voor een warmtepomp kiezen. Maar, we weten wel dat zowel onze vloerverwarming als onze Radson ultra lage temperatuurradiatoren perfect te combineren zijn met een warmtepomp. Zo kunnen we dit in de toekomst wel nog gaan realiseren!

Voor meer info over de Radson Ulow-E2 radiatoren, klik HIER


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1251-11911/radson/partnerberichten/slimme-verwarmingsoplossingen-bij-renovatie-ontdek-het-voorbeeld/