livios logo

Het antwoord op al je verwarmingsvragen: Radson op Batibouw 2019

Ga je bouwen of verbouwen en zit je met vragen over energiezuinig verwarmen? Dan is de Radson-stand op Batibouw een bezoekje waard.

Radson bewijst er opnieuw haar status als totaalaanbieder van verwarmingsoplossingen. Je komt er alles te weten over warmtecomfort, en hoe verschillende oplossingen zoals radiatoren, vloerverwarming en elektrisch verwarmen slim met elkaar kunnen worden gecombineerd. De absolute blikvanger dit jaar is de nieuwe Ulow-E2 radiator. Deze radiator biedt zelfs bij de allerlaagste temperatuurregimes het gewenste warmtecomfort. Hierdoor is hij heel flexibel en werkt hij op elke warmtebron, van gascondensatieketel tot warmtepomp.

Combinatie radiator en vloerverwarming

Als je met hernieuwbare energie wil verwarmen, bijvoorbeeld via een warmtepomp, kies je per definitie voor verwarmen op zeer lage temperatuur (regime 35°/30°C). Vloerverwarming is daarbij een evidente keuze, want met traditionele radiatoren behaal je in dit regime onvoldoende warmte-afgifte.

Olivier Schmitz van Radson stipt hierbij meteen een belangrijke nuance aan: “Vloerverwarming werkt perfect om een ruimte gelijkmatig op temperatuur te krijgen en te houden, maar om heel snel te kunnen opwarmen wanneer dat nodig is, zijn radiatoren beter geschikt. De ideale situatie wordt gecreëerd wanneer men het beste van beide werelden combineert: in ruimtes zoals de living, waar veel tijd wordt doorgebracht, is vloerverwarming de perfecte oplossing. In de badkamer of slaapkamer is men beter af met radiatoren voor snelle, tijdelijke warmte.”

Eén ultra laag temperatuurregime verhoogt installatiegemak

Wie bouwplannen heeft, vindt in de Ulow-E2 dan ook een ideaal, energie-efficiënt verwarmingsproduct om te combineren met vloerverwarming. Je geniet van de flexibiliteit en reactiesnelheid van een radiator (bijvoorbeeld in de slaapkamer), én van alle voordelen van vloerverwarming.

Uiterst geschikt voor stijlvolle energierenovaties

Ook bij energierenovaties heeft de Ulow-E2 een stevige troefkaart in handen. Als je je ketel wou vervangen door een warmtepomp werd je vroeger vaak geremd door de aanwezige radiatoren op hoge temperatuur. Deze vereisten immers een extra ketel of split unit om het verschil in temperatuurregimes op te vangen, wat niet meer nodig is met de Ulow-E2. Bovendien is de ‘plug & play’ installatie bijzonder snel en eenvoudig. Nog een voordeel: dankzij zijn tijdloos en modern design, staat de Ulow-E2 perfect in elk hedendaags interieur.

Ulow-E2, autonoom en zelfregulerend

De Ulow-E2 is een radiator die perfect op zichzelf in de ruimte functioneert. Het eenvoudig bedienbare touchpad met drie handige settings – Standby, Comfort en Boost – verhogen het gebruiksgemak. Efficiëntie is het sleutelwoord: wanneer de temperatuurvraag hoog is, schakelen de ventilatoren in, en wanneer de gevraagde temperatuur stilaan bereikt wordt, gaat hij automatisch verminderen. Daarbovenop kan optioneel gekozen worden voor een ruimtethermostaat.

Ontdek de stand van Radson op Batibouw 2019: Paleis 12 - Stand 102

Meer info: www.radson.com/be

12391-N

Foto Radson

12391-N

Foto Radson

12391-N

Foto Radson


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1251-12391/radson/partnerberichten/het-antwoord-op-al-je-verwarmingsvragen-radson-op-batibouw-2019/