livios logo

Kokend water met Franke? Dan scoor je 6 keer!

Kokendwaterkranen zitten in de lift. Het Zwitserse Franke vertaalt die trend nu in ongezien keukencomfort.

Van ISH in Frankfurt tot Batibouw bij ons: kokendwaterkranen zijn de laatste jaren dé keukentrend op elke sanitair- en bouwbeurs. Intussen zijn we ver voorbij de hype. Steeds meer (ver)bouwers vallen voor het gemak van kokend water uit de kraan. Jij ook?

Gemak en comfort
Franke koppelt deze trend aan twee sleutelwoorden: gemak en comfort. Met de 3-in-1-kokendwaterkraan tap je in een handomdraai koud, warm of gefilterd kokend water. Terwijl je met de 4-in-1 ook geniet van gefilterd koud water. Zo heb je altijd drinkwater binnen handbereik. En hoef je geen gedemineraliseerd water meer te kopen voor je strijkijzer. Handig!

Of je nu bouwt of renoveert, met de kokendwaterkranen van Franke scoor je zes keer.

1. Discrete inbouw
Het geheim van elke kokendwaterkraan? Een boiler met voorverwarmd water, zodat je binnen luttele seconden pruttelend water tapt. Franke heeft boilers met een inhoud van tien en vijf liter.

Voor de meeste gezinnen is vijf liter voldoende. Dan verwarm je niet onnodig veel water én profiteer je van de discrete inbouw: dankzij het compacte volume kan je de boiler onzichtbaar wegwerken onder de keukenkast, achter de keukenplint. Zo verlies je geen opbergruimte onder de spoelbak!

2. Energiebesparend
Even logisch denken: heb jij de hele dag kokend water nodig? Nee, toch? Dan hoef je ook niet heel de tijd het water van je kokendwaterkraan op temperatuur te houden. Geen probleem! Met de ‘ecostand’ stel je precies in wanneer je kokend water wil. Na het werk, bijvoorbeeld, zodat je tegen topsnelheid kan koken.

3. Gefilterd water
Voor een kleine extra kost breid je je Franke kokendwaterkraan uit met een filterfunctie. Heerlijk voor het vullen van flessen tijdens een diner of voor onderweg. Wist je trouwens dat kraanwater een pak goedkoper én milieuvriendelijker is dan flessenwater?

Maar gefilterd water biedt nog voordelen. Je strijkijzer en koffiezetapparaat gaan langer mee en ook voor je stoomoven is gefilterd water beter. Bovendien heeft het een zachtere smaak, zodat je extra intens geniet van koffie of thee.

4. Ook voor doe-het-zelvers
Doorgewinterde vakman of enthousiaste klusser? Dankzij de M-box (zie foto) monteer je je kraan snel en eenvoudig. Vergeet losse onderdelen in het keukenkastje. Je krijgt één compacte box: inclusief Franke Pro M-filter, inlaatcombinatie, mengset, kleppenset en control box.

Vernieuwde slangen en koppelingen garanderen een perfecte aansluiting. Binnen een half uur tap je kokend water!

5. Intuïtieve kleurenbediening
Optimaal genieten zonder het noorden kwijt te geraken? Dat garandeert Franke met de elektronische menghendel. De gekleurde lichtringen wijzen de weg. Wit is de neutrale stand. Blauw staat voor koud, gefilterd water. Rood is de stand voor kokend water.

Extra veilig
Alle kokendwaterkranen zijn uitgerust met een kindveilige druk- en draaiknop. Bovendien wordt de buitenzijde nooit warm en spettert de waterstraal nauwelijks.

6. Transparante prijzen
En nu de financiën: wat betaal je voor een Franke kokendwaterkraan? Heel eenvoudig: één totaalprijs voor het volledige pakket (kraan, aansluitingen, boiler). Geen verrassingen!

  • 3-in-1: 1.572 euro, incl. btw
  • 4-in-1: 2.118 euro, incl. btw

Haal het maximum uit je kraan
Heb je zin gekregen in een Franke kokendwaterkraan? Vraag ernaar in je sanitair groothandel of keukenspeciaalzaak.

Kijk voor meer inspiratie op www.franke.be. Of test zelf een kokendwaterkraan in onze toonzaal. Mail ks-info.be@franke.com voor een afspraak. Tot binnenkort!


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1293-10280/franke-nv/partnerberichten/kokend-water-met-franke-dan-scoor-je-6-keer/