livios logo

Kraan kiezen? Deze fout maakt bijna iedereen…

De keukenkraan maakt of kraakt je interieur. Zéker bij een keukeneiland. Maar geen nood: met deze tip maak je altijd de juiste keuze!

10556-N

De nieuwe keukenkraan Pescara, de jongste telg uit het ruime gamma van Franke.

Foto FRANKE NV

Welke kleur heeft jouw huidige keukenkraan? Negen kansen op tien heb je een chromen exemplaar. De chroomlook is nu eenmaal met ruime voorsprong de vaakst verkochte uitvoering van een keukenkraan.

De perfecte match
Vraag is of chroom altijd de meest esthetische keuze is? Absoluut niet! Kijk naar je spoelbak, uit welk materiaal bestaat die? Roestvrijstaal waarschijnlijk… Welnu, wil je écht scoren, kies dan ook een kraan in RVS. Zo vormt je keukenkraan de perfecte match met je spoelbak. En dat zie je onmiddellijk!

Opgelet! Er zijn ook kranen met RVS-look. Deze zien er ook mooi uit en kunnen net als kranen in chroom uitstekend tot hun recht komen in jouw keuken. Maar ze hebben niet hetzelfde uitzicht als je spoelbak. Dat krijg je alleen met een kraan in echt roestvrijstaal.

De kracht van RVS
Roestvrijstaal of inox ziet er niet alleen knap uit, het is ook een robuust materiaal. En dat komt goed van pas in de keuken. Stel dat je met een glazen fles of kom tegen de bovenkant van de kraan stoot. Niet ideaal bij een kraan van chroom, maar bij RVS is de kans op beschadigingen klein.

Beperkt prijsverschil
Die extra kwaliteit heeft een prijskaartje: een kraan van roestvrijstaal kost iets meer dan de chroom-uitvoering. Maar het verschil blijft beperkt.

Kijken we bijvoorbeeld naar de keukenkraan Pescara, de jongste telg uit het ruime gamma van Franke:

  • De Pescara L met beweegbare uitloop kost 598,95 euro (incl. btw) in chroom;
  • De uitvoering in RVS kost 719,95 euro (incl. btw).

Kortom: het verschil is niet onoverkomelijk als je rekening houdt met de totale levensduur van een keuken van vijftien tot twintig jaar en langer.

Meer weten?
Wil je meer tips voor de aankoop van de perfecte keukenkraan? Vraag naar het aanbod van Franke in je sanitairgroothandel of keukenspeciaalzaak.

Kijk voor meer inspiratie alvast op www.franke.be. Of ontdek zelf het verschil tussen chroom en RVS in de toonzaal van Franke. Mail ks-info.be@franke.com voor een afspraak.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1293-10556/franke-nv/partnerberichten/kraan-kiezen-deze-fout-maakt-bijna-iedereen/