livios logo

Bespaar water én geld met deze slimme technologie van hansgrohe

Water is stilaan een schaars goed geworden en het onderwerp is nog nooit zo veelbesproken geweest als nu. We kunnen er dan ook maar beter verstandig mee omgaan en het niet nodeloos verspillen. Allemaal moeten we ons steentje bijdragen, en hier komt het goede nieuws... De kleinste ingrepen hebben vaak al een grote impact op mens en natuur!

15514-NL

hansgrohe CoolStart

Foto Hansgrohe

15514-NL

hansgrohe EcoSmart

Foto Hansgrohe

15514-NL

hansgrohe EcoSmart

Foto Hansgrohe

15514-NL

hansgrohe

Foto Hansgrohe

Met een aantal handige tips bespaar je op een efficiënte en eenvoudige manier water. Daarnaast kan je ook bij de (her)inrichting van jouw interieur duurzame keuzes maken. Een slimme kraan of douchekop bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat de waterdoorstroming automatisch vermindert. De klimaatvriendelijke EcoSmart & CoolStart-technologie van hansgrohe zijn hierbij dé ideale bondgenoot.

Verbruik tot wel 60 procent minder water

Genieten van een heerlijke douche … het is en blijft een gelukzalig moment. Of het nu is ter ontspanning na een lange werkdag of om je ‘s ochtends op te frissen en vol energie naar het werk te vertrekken. Deze belangrijke watermomenten zijn uiteraard nodig en deugddoend, maar helaas verslinden ze ook heel wat water.

Toch op een watervriendelijke manier genieten van deze heerlijke momenten? Kies dan voor een kraan en douchekop met slimme technologie. Er zijn heel wat alternatieven op de markt die waterbesparend zijn en zelf merk je er niets van. De EcoSmart-technologie van hansgrohe bijvoorbeeld zit ingewerkt in de kraan of douche en is geheel onzichtbaar. Geen comfortverlies dus, maar je bespaart er wel tot 60% water mee uit ten opzichte van traditionele kranen of douches.

Ook heel wat mengkranen zijn tegenwoordig voorzien van de CoolStart-technologie. Deze zorgt ervoor dat er enkel warm water doorstroomt (en dus wordt opgewarmd) als het écht nodig is, wanneer je bewust de kraanhendel naar links draait. Het is namelijk zo dat je, om bijvoorbeeld snel even de handen te wassen, vaak géén warm water nodig hebt. Overbodige energieverspilling dus en gemakkelijk achterwege te laten.

Ook deze tips helpen!

Je merkt het al: er is een aantrekkelijk aanbod op de markt dat ongemerkt jouw waterverbruik beperkt. Maak gerust ook zelf wat kleine aanpassingen met onderstaande tips.

-        Recupereer regenwater: gebruik het om jouw WC door te spoelen of voor de wasmachine.

-        Laat water niet onnodig lopen. Sluit de kraan tijdens het tandenpoetsen of het inzepen van de handen.

-        Herstel een lekkende kraan of toilet tijdig om onnodig waterverlies te vermijden

-        Spoor waterlekken snel op. Je vindt hiervoor ook handige hulpmiddelen, zoals de Pontos waterdetector van hansgrohe. Deze detecteert snel en efficiënt waterlekken, geeft een melding bij abnormaal waterverbruik en sluit automatisch de waterkraan wanneer nodig.

-        Let ook tijdens het wassen van je kleding op voor onnodig waterverbruik. Was zo efficiënt mogelijk door geen halve wasjes te draaien maar gebruik enkel jouw wasmachine wanneer deze helemaal vol zit.

-        Hergebruik het water uit jouw droogkast, bijvoorbeeld om nadien het huis mee te kuisen of de haag water te geven.

-        Niet alleen binnen, maar ook in de tuin kan je water hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een regenton. Ook jouw tuin slim inrichten, doet wonderen. Probeer zo weinig mogelijk te verharden en maak gebruik van zachte bodembedekkers (zoals boomschors) opdat de bodem het (regen)water gemakkelijk vasthoudt.

Bereken nu zelf jouw waterbesparingsvoordeel

Benieuwd hoeveel water jij kan besparen door middel van slimme, waterbesparende kranen en douches? Ontdek eenvoudig het voordeel voor de natuur en jouw portemonnee met de hansgrohe watervoordeel-calculator.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/1299-15514/hansgrohe/partnerberichten/bespaar-water-en-geld-met-deze-slimme-technologie-van-hansgrohe/