livios logo

Je tegels zelf voegen als een pro? Dat kan met Knauf CeraPoxy!

Niet is zo bepalend voor het uitzicht van je vloer als een mooie voeg. Wil je zelf je keramische tegels voegen? Met CeraPoxy brengt Knauf een handig voegmiddel op de markt waarmee je makkelijk zelf aan de slag gaat. Zowel binnen als buiten! 

Dunne vloerstenen, glasmozaïeken, marmer en natuursteen, … Knauf CeraPoxy leent zich uitstekend als voegmiddel voor je vloer- en wandtegels. En dit zowel binnen als buiten. Het product is bovendien ook beschikbaar in diverse houtkleuren. De ideale oplossing voor het opvoegen van imitatieparket! 

Flexibel

Knauf CeraPoxy bestaat uit twee bestanddelen en is gemaakt op basis van watergedragen epoxyhars. Je kan er zonder problemen flexibele ondergronden mee opvoegen, zelfs voor voegen tot 5 millimeter breed. Dat komt omdat de voegpasta een hoge chemische en mechanische weerstand heeft, en door zijn hoge hardheid bestand is tegen trillingen en vervormingen van bouwmaterialen. 

Ondergrond voorbereiden

Vooraleer je van start gaat, moet je ondergrond stevig, droog en proper zijn. Je kan pas beginnen voegen als je stof-, olie-, en andere vuilresten hebt verwijderd. Let daarbij niet alleen op de chape en je tegels, ook in de voegen zelf mag geen stof of mortelresten zitten. Voor een optimale werking van de voegpasta is het belangrijk dat je voegen overal ongeveer even diep zijn. Heb je gekozen voor een zeer poreuze vloerbekleding? Dan test je best eerst een klein stukje voeg uit om te checken of je de voegpasta na gebruik vlot kan reinigen. 

  1. Voegpasta mengen

Is je ondergrond er klaar voor? Dan kan je de voegpasta mengen. Knauf CeraPoxy heeft twee bestanddelen. Eerst meng je de verharder (bestanddeel B) tot een pasta met een gelijkmatige kleur. Die giet je in de emmer met voegpasta (bestanddeel A). Meng dit langzaam tot je een voegpasta krijgt met gelijkmatige consistentie en kleur. 

  1. Voegen vullen

Nu heb je 45 minuten de tijd om je voegpasta aan te brengen. Dat doe je bij voorkeur met een spatel van hard rubber. Beweeg die diagonaal over de voegen om ze volledig op te vullen. Als je daarmee klaar bent, verwijder je meteen het grootste deel van de overtollige voegpasta, zodat je enkel nog een lichte sluier op je vloer ziet. Die kan je met de speciale detergent CeraPoxy Wash en een dikke cellulosespons definitief verwijderen. 

Extra troeven

Eens uitgedroogd, hebben je voegen een egale kleur en een glad oppervlak. Naast een makkelijke plaatsing en mooi resultaat biedt Knauf CeraPoxy nog heel wat andere voordelen.

Zo is de voegpasta: 

  • Hypoallergeen
  • Vlekken- en schimmelwerend
  • Bacteriostatisch
  • Waterbestendig
  • Beschikbaar in meerdere kleuren: wit, cementgrijs, antraciet, Wengé, Teak en Lariks
13103-N

Foto Knauf

13103-N

Foto Knauf

13103-N

Foto Knauf

13103-N

Foto Knauf

13103-N

Foto Knauf


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/140-13103/knauf/partnerberichten/je-tegels-zelf-voegen-als-een-pro-dat-kan-met-knauf-cerapoxy/