livios logo

Warmtepompen: al aan een gaswarmtepomp gedacht?

Bouwers en verbouwers zijn allen bekend met de EPB-eisen, die de afgelopen jaren steeds strenger zijn geworden. Zo is het zelfs de bedoeling dat tegen 2021 alle nieuwbouwwoningen ‘bijna-energieneutraal’ worden gebouwd. In de zoektocht naar een zo laag mogelijk E-peil zijn warmtepompen een interessante optie. Warmtepompen onttrekken hun warmte uit de omgeving en gebruiken daarbij warmte uit de lucht of de bodem als hernieuwbare energiebron. Warmtepompen op elektriciteit zijn bekend bij het grote publiek, maar intussen bestaan er ook warmtepompen op gas, die zich met andere voordelen onderscheiden van hun elektrische varianten.

Zelfs als je niet aansluitbaar bent op aardgas, kan je gebruikmaken van een gaswarmtepomp - op propaangas - en wordt het bovendien extra voordelig. Lees onderaan meer over premies.

Enkele voordelen van een gaswarmtepomp op een rijtje:

  1. Economisch: propaan kost je in aankoop 3 keer minder dan elektriciteit. Aardgas kost je zelfs 5 keer minder. Bovendien is gas minder onderhevig aan prijsstijgingen.
  2. Hoog rendement: er kan een rendement tot 170 % worden behaald. Een gemiddeld gezin kan hiermee tot 40% aan gasverbruik besparen.
  3. Hoge temperatuur: een gaswarmtepomp kan ook ingezet worden voor hoge temperatuursystemen en om sanitair warm water voorzien (watertemperaturen tot 70 °C).
  4. Ook bij renovatie: omdat een gaswarmtepomp hoge temperatuursystemen aankan, kunnen bestaande radiatoren behouden blijven en kan de gaswarmtepomp hier eenvoudig op worden aangesloten. 
  5. Behoud van rendement bij lage buitentemperatuur.

Geen aardgas, maar toch een gaswarmtepomp plaatsen? Zelfs extra voordelig!

Ook als je geen aardgas hebt, kan je gebruikmaken van een gaswarmtepomp. Het is bovendien extra voordelig. In Vlaanderen zijn premies mogelijk tot 1.500 € (max. 40% van de factuur). Indien er geen aansluiting op aardgas mogelijk is, wordt de premie verdubbeld, tot 3.000 €! In Brussel geldt een premie van 50% van de factuur met een maximum van 4.750 €, afhankelijk van het inkomen.
Wallonië vertrekt van een basisbedrag van 800 €, te vermenigvuldigen met een factor (tussen 1 en 3), afhankelijk van het inkomen en tot maximum 70% van het factuurbedrag.

Vraag vrijblijvend advies

Ben je niet aansluitbaar op aardgas? De energie-experts van Primagaz lichten je met plezier en geheel vrijblijvend de mogelijkheden van propaangas toe, al dan niet in combinatie met een gaswarmtepomp. Hiervoor werken we samen met CoolingWays.
Vul je gegevens hier in en we nemen snel contact met je op.

Wens je meer info over propaangas, download dan onze infobrochure .

 

 

10684-N

Bespaar tot 40% aan gasverbruik dankzij een warmtepomp op propaan.

Foto Primagaz Belgium N.V.

11 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/147-10684/primagaz-belgium-nv/partnerberichten/warmtepompen-al-aan-een-gaswarmtepomp-gedacht/