livios logo

Overschakelen van stookolie naar propaan in 4 stappen

Verwarmen op gas? Deze omschakeling gebeurt in de volgende vier stappen. 

Stap 1: Propaan of aardgas?

Je bent al overtuigd van al de voordelen van gas, dus die keuze staat al vast. Maar welk gas kies je dan: aardgas of propaan? Voor aardgas ben je afhankelijk van het aardgasnetwerk, dat in België maar voor 70 % van de huizen dekking biedt. Om te weten of jouw huis kan aansluiten, contacteer je best je netwerkbeheerder. Als je aansluitbaar bent, zal je netwerkbeheerder een aanvraagprocedure starten en jouw gasmeter aansluiten. Als je niet aansluitbaar bent, is propaan het ideale alternatief.

Stap 2 : Stookolietank verwijderen

Bij het verwijderen van een stookolieketel, gelden er wettelijke veiligheidsvoorschriften. Eerst moet je de stookolietank ledigen en neutraliseren. Ondergrondse stookolieketels moeten uitgegraven worden. Als dit niet mogelijk is, moet je ze laten saneren door een erkend vakman. Hij zal de ketel vullen met zand of bioschuim en een certificaat opmaken waarin hij verklaart dat het saneren van de stookolieketel is gebeurd volgens de wettelijke normen. Informeer bij je gemeente of je recht hebt op een premie voor het verwijderen of opvullen van jouw stookolietank.

Stap 3 : Nieuwe verwarmingsinstallatie kiezen

Bij Primagaz hoef je geen gastank aan te kopen. Je betaalt een jaarlijks huurbedrag waarin ook het onderhoud is inbegrepen. Kies je voor een ondergrondse of een bovengrondse gastank ? Maak een vrijblijvende afspraak met onze energie-adviseur. Hij stelt je op basis van jouw geschat energieverbruik en de beschikbare ruimte de beste oplossing voor. Eens jouw gastank geïnstalleerd is, moet je ze door een erkend propaaninstallateur laten aansluiten op de verwarmingsinstallatie. We raden condensatieketels aan, die minder CO2 produceren en meer warmte produceren, met een rendement tot 108%.
Wist je dat een oude verwarmingsketel maximum 60% gas omzet in bruikbare warmte? Dat is een duizelingwekkend verschil, zeker als je denkt aan de huidige energieprijzen.

Stap 4: Welke gasleverancier kiezen?

Primagaz is een van de grootste propaangasleveranciers in de Benelux. Wij werken met lokale transporteurs en leveren zo propaan in heel België.

Vraag je je af of je woning klaar is voor een Primagaz-systeem? Doorloop dan de verschillende stappen in onze handige wizard of contacteer ons voor een afspraak of advies !

10864-N

Geen aardgas, maar toch genieten van alle voordelen van gas? Kies dan voor propaangas van Primagaz.

Foto Primagaz Belgium N.V.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/147-10864/primagaz-belgium-nv/partnerberichten/overschakelen-van-stookolie-naar-propaan-in-4-stappen/