livios logo

Op weg naar een groene en duurzame toekomst met biopropaan

Op zoek naar een milieuvriendelijke energiebron? Lees hieronder verder.

12821-NL

Biopropaan in gasflessen EasyBlue PLUS en XL

Foto Primagaz Belgium N.V.

Inzetten op milieuvriendelijkere alternatieven om klimaatdoelstellingen 2030 te behalen

Om de klimaatdoelstellingen van 2030 te behalen, kan België langs de ene kant investeren in efficiënte en hernieuwbare energie, en langs de andere kant minder uitgaven besteden aan fossiele brandstoffen.

Tegelijk is het een ware must om meer in te zetten op een mix van milieuvriendelijkere alternatieven zoals (bio)propaan, biomassa en warmtepompen. Dat blijkt uit een studie van Primagaz, uitgevoerd door Ecuity Economics.

Voor woningen die niet kunnen aansluiten op aardgas, is propaan een nu reeds beschikbaar alternatief voor stookolie. Biopropaan, een volledig hernieuwbare brandstof, staat klaar om fossiele gassen te vervangen.

Biopropaan 100% groen, dezelfde prestaties als gewone propaan

Biopropaan wordt gemaakt van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Concreet betekent dit dat Belgische huishoudens hun huis voortaan kunnen verwarmen of weldra hun barbecue kunnen aansteken met behulp van groen gas.

Biopropaan wordt door Europa erkend als hernieuwbaar gas. Het vermindert de CO2-uitstoot tot 80%, en dat terwijl de prestaties van biopropaan 100% gelijk zijn aan die van gewone propaan. 

Hierdoor kan het gebruikt worden in alle propaangasinstallaties zonder enige aanpassing. Daarnaast kan het ook gemixt worden met regulier propaangas. 

Meer weten over biopropaan? Bekijk dit filmpje of ga naar de pagina van Primagaz

Is (bio)propaangas iets voor mij?

Vraag jij je af of je kan aansluiten op (bio)propaangas? Doorloop dan even onze interactieve online wizard en ontdek of je woning klaar is voor een Primagaz-systeem.

Of download onze informatiebrochure waarin je in detail leest wat Primagaz voor je kan doen en hoe we daarbij te werk gaan.

Liever een persoonlijke afspraak? Onze gasadviseur helpt je graag verder. Vraag hier je afspraak aan.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/147-12821/primagaz-belgium-nv/partnerberichten/op-weg-naar-een-groene-en-duurzame-toekomst-met-biopropaan/