livios logo

Duurzaam verwarmen met (bio)propaan

‘Duurzaamheid’ is iets wat de laatste jaren niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Zo streven we allen naar een ‘duurzamere’ manier van leven en proberen we steeds op zoek te gaan naar duurzame alternatieve producten, denk maar aan de vele plasticvrije alternatieven die er nu op de markt komen. Deze ‘verduurzaming’ geldt ook voor de verwarming van onze woonst. Want meer en meer streven we naar een verwarming zonder fossiele brandstoffen.

14458-NL

Primagaz bovengrondse propaantank

Foto Primagaz Belgium N.V.

Zo heeft ook België hoge ambities om bewuster met energie om te gaan en willen we tegen 2050 dat elke woning even energiezuinig is als een nieuwbouwwoning die vandaag wordt gebouwd. Alles start bij een goede basis, namelijk een degelijke isolatie van je woning. En dan komt de keuze van je energiebron, maar wat als je hier onverwachts stuit op beperkingen, zoals als het ontbreken van een aardgasaansluiting?

Renoveren in een straat zonder aardgas?

Geen nood, dankzij propaangas in boven- of ondergrondse tanks, kan je toch genieten van alle voordelen van gas! Met propaangas heb je 1 energiebron in huis die geschikt is voor alle huishoudelijke toepassingen, gaande van verwarming, tot warm water en ja, zelfs koken!

Komt er op termijn toch aardgas in je straat? Geen probleem! Er is slechts een kleine aanpassing aan de sproeikoppen van je gasketel nodig om vervolgens te kunnen overschakelen op aardgas.

Een nieuwe woning bouwen in een straat zonder aardgas?

Passen alternatieven als warmtepompen niet binnen je bouwbudget? Niet getreurd, Primagaz biedt je een ideaal alternatief met propaangas opgeslagen in een gastank. Voor elke situatie bestaat er een oplossing op maat met een bovengrondse of ondergrondse gastank. De bovengrondse gastanks zijn beschikbaar in verschillende formaten, afhankelijk van jouw verbruik en beschikbare ruimte. Wil je de tank liever niet in je tuin zien staan? Dat kan dankzij de ondergrondse gastanks, discreet weggewerkt in je tuin!

Wil je nog ‘groener’ bouwen of renoveren?

Ontdek de gaswarmtepomp! Een lucht/lucht, lucht/water of grond/water-warmtepompinstallatie leidt vaak tot hoge elektriciteitsfacturen als je geen of onvoldoende PV-panelen op je dak hebt liggen. Maar niet alle warmtepompen voor huishoudelijk gebruik worden aangedreven met elektriciteit, er bestaan ook systemen op (propaan)gas die geschikt zijn voor woning- en waterverwarming. Momenteel is gas goedkoper dan elektriciteit en verder is de ecologische impact van gas ook kleiner. 2 vliegen in 1 klap dus!

Kortom, voor ieder wat wils!

Vraag je je af of propaan een oplossing is voor jouw woning? Doe dan even de test op onze site. Zit je met concrete vragen en ontvang je graag wat meer info? Download onze infobrochure of neem met ons contact op. Wij helpen je graag verder!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/147-14458/primagaz-belgium-nv/partnerberichten/duurzaam-verwarmen-met-bio-propaan/