livios logo

Welk formaat kleiklinker is jouw perfecte match?

Wist je dat kleiklinkers een gemiddelde levensduur van 135 jaar hebben en dat ze bovendien tot 90% worden hergebruikt? Geen wonder dus dat deze duurzame klinkers zo populair blijven, want ze passen perfect binnen het concept van circulair bouwen dat aan een flinke opmars bezig is. Maar welk formaat kleiklinker gebruik je nu het beste voor jouw duurzame bestratingsproject? Wij geven je enkele tips mee.

Talloze mogelijkheden

Kleiklinkers bieden talloze mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld, net als de deelnemers van het VTM-programma Huis Gemaakt, je tuin mee aanleggen en sierbestrating creëren die perfect past bij het totaalplaatje van jouw woning. Maar ook voor openbare plaatsen zoals straten, parkeerplaatsen, pleinen en voetpaden bieden kleiklinkers de ideale oplossing. Kleiklinkers zijn kleurecht en blijven altijd mooi. Het enige wat jij moet doen, is het gewenste formaat kiezen dat jouw project de uitstraling geeft die je zoekt.

Waalformaat

Kleiklinkers in waalformaat zijn lange, smalle klinkers die een zekere elegantie uitstralen. Ze worden vaak rondom het huis gebruikt voor bijvoorbeeld een tuinpad, oprit of sierbestrating met een chique of bohemian look. Zo werd er omwille van het elegante karakter gekozen voor het waalformaat in een fraaie binnentuin van een appartementencomplex in Etterbeek.

Dikformaat

Een dikformaat kleiklinker is gekend voor zijn specifieke afmetingen: 20 à 21 cm op 6,5 à 8,5 cm. Het dikformaat wordt vaak gebruikt voor opritten en parkeerplaatsen, maar ook als sierbestrating in tuinen. Net omdat het zo dikwijls wordt gebruikt, wekt het een vertrouwd, traditioneel gevoel op. Maar dat wil uiteraard niet zeggen, dat je met dikformaat kleiklinkers geen persoonlijke toets aan je bestrating kan geven, want de Vandersanden kleiklinkers in dikformaten zijn beschikbaar in verschillende kleuren en texturen.

Linge® grootformaat

Speciaal voor de aanleg van openbare ruimtes heeft Vandersanden de unieke Linge®-serie met grootformaat kleiklinkers. Een openbare ruimte is nu eenmaal net dat beetje anders en om die eigenheid te creëren, ontwikkelde Vandersanden een reeks kleiklinkers die groter zijn dan de bekende standaardformaten. Op die manier wordt het straatbeeld robuuster en ontstaat er meer rust. Bovendien vraagt het Linge® grootformaat minder onderhoud omdat er minder voegen zijn en zorgen de speciale eigenschappen van deze klinkers voor extra duurzaamheid.

Jouw ideale kleiklinker

Ben jij ook fan van de warme en hoogwaardige uitstraling van kleiklinkers, maar kan je nog wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de ideale klinker voor jouw project? Aarzel dan niet om gebruik te maken van de Vandersanden productzoeker of contact op te nemen met onze experts voor professioneel advies op maat.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/157-15286/vandersanden/partnerberichten/welk-formaat-kleiklinker-is-jouw-perfecte-match/Vandersanden