livios logo

Slim, slank én duurzaam? Ga voor een gevelbekleding met (ECO) steenstrips

Is je gevel toe aan een nieuwe look, wil je je buitenmuren met één systeem isoleren en afwerken of ben je op zoek naar een gevelsteen voor je nieuwbouw? Ongeacht je plannen, de baksteenstrips van Vandersanden hebben alle troeven in huis voor een mooi en blijvend resultaat. Ga je voluit voor duurzaamheid? Dan kan je met de ECO baksteenstrips nog net dat stap je verder gaan.

Steenstrips

Steenstrips hebben dezelfde technische en kwalitatieve eigenschappen als gevelstenen maar zijn met hun dikte van 2 cm een pak lichter en gemakkelijker te verwerken. Kies je voor de steenstrips van Vandersanden, dan geniet je van verschillende belangrijke voordelen:

  • Plaatsbesparing: omdat de steenstrips zo dun zijn, wordt je gevel al snel 8 cm dunner en houd je meer ruimte over voor isolatie. Ideaal wanneer je een bestaande muur in een nieuw jasje wil steken.
  • Snelle plaatsing: steenstrips plaats je sneller dan volle bakstenen. Bovendien zijn er geen extra aanpassingen aan ramen of deuren nodig en na afwerking is de muur niet te onderscheiden van een traditionele bakstenen muur.
  • Eenvoudige combinatie met isolatie: onze steenstrips kunnen rechtstreeks op isolatiepanelen worden gelijmd wanneer je bijvoorbeeld ons E-Board® isolatiesysteem gebruikt. Zo isoleer en vernieuw je je gevel in één klap.
  • Breed assortiment: bij Vandersanden vind je niet alleen gezaagde baksteenstrips van alle gevelstenen, maar ook een eigentijds aanbod met de nog slimmere en duurzame ECO baksteenstrips.

Stapje verder

Baksteenstrips zijn op zich al duurzaam, maar voor wie graag nog een stapje verder gaat, zijn er de ECO baksteenstrips. Traditionele steenstrips worden verzaagd uit volle gevelstenen, waardoor je eerst een hele gevelsteen moet produceren en bakken en daarna het middelste deel niet kan gebruiken. ECO baksteenstrips, daarentegen, worden rechtstreeks in speciale mallen gevormd en gebakken, waardoor er minder materiaal, grondstoffen en energie nodig zijn voor de productie.

Duurzame voordelen

Dus wanneer je kiest voor de ECO baksteenstrips van Vandersanden:

  • daalt het grondstoffenverbruik met 70%;
  • daalt het energieverbruik met 50%;
  • ontstaat er geen afval;
  • kan je kiezen uit verschillende kleuren met uiteenlopende structuren;
  • betaal je minder dan voor een traditionele gevelsteen of steenstrip.

Meer weten?

Ben jij wel gewonnen voor een gevelsteen die slim, slank én duurzaam is? Maak dan kennis met het uitgebreide assortiment ECO baksteenstrips in de digitale brochure en vind meteen de perfecte gevelsteen voor jouw woning met behulp van de handige kleurenselector. Voor meer inspiratie kan je terecht in de inspiratiezoeker.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/157-15307/vandersanden/partnerberichten/slim-slank-en-duurzaam-ga-voor-een-gevelbekleding-met-eco-steenstrips/