livios logo

Hoe maak je de juiste keuze uit meer dan 100 unieke gevelstenen?

De gevel bepaalt voor het grootste stuk de uitstraling van je woning. Je kiest dan ook het best een gevelsteen die helemaal aansluit bij de stijl die jij voor ogen hebt. Niet altijd even eenvoudig als je kan kiezen uit meer dan honderd unieke gevelstenen, elk met hun eigen kleur en karakter. Met behulp van dit stappenplan en de handige tools van Vandersanden vind je ongetwijfeld de geschikte gevelsteen voor jouw (ver)bouwproject.

1. Kleur

De uitstraling van je gevel wordt in de eerste plaats bepaald door de kleur van je gevelsteen. Ben je fan van de levendige uitstraling van een felrode steen, hou je wel van het zachte karakter van beige gevelstenen of ga je liever voor strak en modern met een zwarte gevelsteen? De keuze is volledig aan jou. Met de handige productzoeker van Vandersanden filter je eenvoudig op de kleur(en) die jij graag ziet.

2. Oppervlaktestructuur

Naast de kleur van de gevelsteen spelen nog andere factoren een rol in het karakter van jouw gevel. Eén daarvan is de oppervlaktestructuur. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het ruwe oppervlak met nerven van een handvorm. Ga je liever voor een pure look? Dan zit je goed met een Wasserstrich gevelsteen. Voor wie houdt van strak en eigentijds zijn er dan weer de strengpers gevelstenen.

3. Formaat

Het formaat van je gevelsteen is vooral bepalend voor het aandeel bakstenen in je gevel in verhouding tot de voeg. Bij Vandersanden kan je kiezen uit maar liefst elf verschillende formaten zodat je altijd de geschikte afmeting vindt voor de look die jij wil creëren.

4. Metselverband

De manier waarop je gevelsteen wordt gemetseld is ook sterk bepalend voor het uitzicht van je gevel. Neem dus zeker even de tijd om de mogelijke metselverbanden en hun effect te ontdekken. De keuze tussen bijvoorbeeld een halfsteens verband, stapelverband, blokverband of wildverband kan een wereld van verschil maken.

5. Voeg

Wanneer je kiest voor klassiek metselwerk kan de voeg 10 tot 20% van je gevel uitmaken. De kleur en het type voeg spelen in dat geval zeker een rol. Wil je graag een strakke bakstenen gevel? Dan werkt een voeg eerder storend en is het meestal beter om te kiezen voor voegloos metselwerk.

6. Combinaties

Eén van de voordelen van baksteen is dat je het perfect kan combineren met andere materialen zoals hout, pleisterwerk, beton, glas, natuursteen, metaal, etc. Je kan je gevel dus gemakkelijk een unieke look gevel door verschillende vormen, texturen en kleuren te combineren.

Inspiratie nodig?

Nu je weet welke factoren allemaal een rol spelen in de uitstraling van je gevel, kan je aan de slag met de productzoeker om jouw perfecte gevelsteen te selecteren. Je filtert eenvoudig op jouw favoriete kleur, formaat, techniek of textuur en krijgt meteen alle beschikbare gevelstenen te zien. Kan je nog wat extra inspiratie gebruiken? Vraag dan snel de inspiratiegids van Vandersanden aan of gebruik de handige referentietool die je in een handomdraai adressen in de buurt geeft waar jouw favoriete gevelstenen zijn gebruikt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/157-15491/vandersanden/partnerberichten/hoe-maak-je-de-juiste-keuze-uit-meer-dan-100-unieke-gevelstenen/