livios logo

E-Board®: je gevel isoleren en renoveren in 1 keer

Is jouw woning verouderd en toe aan een isolatie-upgrade? Of heb je nieuwbouwplannen en wil je meteen gaan voor een duurzame bouwschil? In beide gevallen biedt het E-Board® gevelsysteem van Vandersanden een handige totaaloplossing waarmee je je gevel in één klap grondig isoleert en afwerkt met een onderhoudsvrij jasje dat helemaal aansluit bij de stijl van jouw droomwoning.

Totaaloplossing

E-Board® is een compleet gevelsysteem bestaande uit isolatiemateriaal, steenstrips, mortellijm en andere toebehoren. Je kiest zelf de dikte van de isolatiepanelen en bepaalt welke baksteenstrips je wil gebruiken. Van kleur en reliëf tot metselverband en voegen, je hebt de look van je woning volledig zelf in handen. Zodra alle keuzes zijn gemaakt, worden de verschillende onderdelen in functie van de te bekleden oppervlakte in de juiste hoeveelheden samengevoegd en in één keer aangeleverd in een handig kant-en-klaarpakket.

E-Board® voor renovatie

De gevel van een verouderde woning isoleren, levert je niet alleen aan aanzienlijke energiebesparing op, maar zorgt ook voor meer comfort in huis. Een grote troef van het E-Board® gevelpaneel is dat je wooncomfort ook tijdens de plaatsing gegarandeerd blijft want E-Board® kan makkelijk en snel kan worden geplaatst zonder breekwerken. Bovendien heb je de vrijheid om een steenstrip te kiezen die perfect past bij de originele baksteen van het gebouw of, net als de deelnemers van het VTM-programma Huis Gemaakt, een totaal nieuwe look te creëren.

Tip: de overheid geeft verbouwers die energiebesparende maatregelen nemen graag een financieel duwtje in de rug. Informeer je dus zeker over de energiepremies waarop je recht hebt om het maximum uit je verbouwbudget te halen.

E-Board® voor nieuwbouw

Niet alleen renovaties, maar ook nieuwbouwwoningen kunnen genieten van de vele voordelen van het E-Board® gevelsysteem. Vooral liefhebbers van een slanke bouwwijze vinden met E-Board® een handige oplossing voor de steeds strenger wordende regelgeving voor nieuwbouw en gevelisolatie. Zo laat het geringe gewicht van een E-Board® gevelpaneel je toe om de fundering van je woning minder zwaar te maken en zijn er geen geveldragers nodig. De hele constructie wordt eenvoudiger, de buitenmuur wordt slanker zodat je aan vloeroppervlak wint en er zijn geen koudebruggen.

Duurzame keuze

Naast de degelijke isolatie maakt het gebruik van steenstrips het E-Board® gevelsysteem extra duurzaam, want met verzaagde baksteenstrips gebruik je een pak minder materiaal in vergelijking met traditionele bakstenen. Wie graag nog een stap verder gaat, kan ook kiezen voor de ECO-baksteenstrips waarmee Vandersanden zich onderscheidt in de markt. Deze worden gemaakt in voorgevormde mallen, waardoor er geen afval is, de productie minder energie vraagt en het grondstoffengebruik tot 70% vermindert. Bovendien zijn ze goedkoper in aankoop dus kan je spreken van een economische én ecologische win-winsituatie.

Plaatsing

Ben je een handige Harry of Henrietta en wil je het E-Boardsysteem graag zelf plaatsen? Geen enkel probleem! Vandersanden biedt een handige dagopleiding aan waarin je alles leert wat je moet weten over de plaatsing en de afwerking. Je kan de E-Board panelen uiteraard ook laten plaatsen. Daarvoor kan je een beroep doen op één van de vele professionele E-Board®plaatsers in België.

Calculatietool

Ben je benieuwd hoeveel een E-Board gevelsysteem voor jouw woning kost? Dat kan je makkelijk zelf berekenen met de gebruiksvriendelijke calculatietool van Vandersanden. Die vertelt je in een handomdraai hoeveel gevelpanelen je nodig hebt en geeft je een totaalprijs op basis van de door jou gekozen isolatiedikte en baksteenstrips.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/157-15563/vandersanden/partnerberichten/e-board-reg-je-gevel-isoleren-en-renoveren-in-1-keer/