Je gevel isoleren doe je met E-Board®

Plan je je woning te renoveren of zit je met een nieuwbouwproject? Een goede isolatie van je gevel is sowieso een must! Maak gebruik van E-Board® en isoleer en renoveer je gevel in 1 keer.

Wat is E-Board®?

E-Board® is een totaalsysteem waarbij je je gevel in 1 klap kan isoleren én afwerken. Het totaalpakket bestaat uit PUR-schuim, een lijmpistool, mortellijm, compriband, steen- en hoekstrips, bevestigingsmaterialen en EPS-isolatieplaten. In de keuze van de strips en de dikte van de isolatieplaten ben je vrij. Jij bepaalt de uitstraling van je woning!

Creatieve vrijheid

Kies je ervoor om te werken met E-Board®, dan wordt er gebruik gemaakt van baksteenstrips. Deze hebben exact dezelfde look als volle bakstenen. De steenstrips worden verlijmd. Hierdoor is er een waaier aan mogelijkheden: reliëf, metselwerk in visgraatmotief, verticaal metselwerk, plafondafwerkingen in metselwerk, een gevelbeeld zonder voegen of verschillende verbanden. Alles kan! Vandersanden heeft meer dan 100 kleuren en structuren in zijn assortiment. Zo bekom je probleemloos een passende look voor jouw woning. Je kan de steenstrip laten aansluiten bij de originele baksteen van je woning, of kiezen voor een totaal nieuwe uitstraling.

Wat zijn de andere voordelen van E-Board®?

Een enorm groot voordeel van renoveren en isoleren met E-Board® bij bestaande woningen, is dat je tijdens de werken in je woning kan blijven wonen. Er komen namelijk geen breekwerken aan te pas. Je hoeft dus niet in te boeten aan comfort of een tijdelijke verhuis te plannen. Daarnaast is E-Board® ATG-gecertificeerd en heeft het een zeer goede isolatiewaarde, waardoor het je een grote energiebesparing oplevert. Vraag zeker na op welke energiepremies je recht hebt bij een verbouwing of nieuwbouwproject!

Ook nieuwbouwprojecten kunnen genieten van de voordelen van E-Board®. Het gevelsysteem laat – o.a. omwille van de lichtgewicht panelen – een slankere bouwwijze toe waardoor de fundering van je woning minder zwaar wordt en er geen geveldragers nodig zijn. De constructie wordt eenvoudiger en je buitenmuren slanker. Zo win je o.a. aan vloeroppervlak.

Hecht je bovendien belang aan duurzaamheid? Dan ben je zeker gebaat bij E-Board®! Door de verzaagde baksteenstrips gebruik je immers minder materiaal vergeleken met gewone bakstenen. Vandersanden biedt ook ECO-baksteenstrips aan. Hiermee scoor je zowel op economisch als op ecologisch vlak.

Zelf aan de slag of laten uitvoeren?

Ga je zelf je gevelrenovatie uitvoeren of besteed je deze klus liever uit? In beide gevallen kan Vandersanden jou helpen. Je kan er een theoretische en praktijkgerichte dagopleiding E-Board® volgen: zowel voor doe-het-zelvers als bouwprofessionals. En ook wanneer je liever een beroep doet op een ervaren E-Board®-plaatser, kan je bij Vandersanden terecht.

Vandersanden is één van de grootste baksteenproducenten in Europa. Dit familiebedrijf met meer dan 90 jaar ervaring maakt o.a. straatstenen, gevelstenen en steenstrips. Bezoek zeker één van hun showrooms. Daar heb je keuze uit meer dan 150 kleuren bakstenen en kleiklinkers!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media