livios logo

Zomerklussen? Of liever op reis? Ontdek hier waar je drinkbaar water vindt in Europa

Leidingwater uit de kraan is in België perfect drinkbaar. Een hele prestatie, en daar staan we niet altijd bij stil. Niet iedereen is fan van de smaak van het water, maar ook dat probleem kan je oplossen door een filtersysteem om kraantjeswater nog verder te zuiveren.

Veilig drinkwater

Niet overal in de wereld, zelfs niet binnen Europa is dat het geval. In het buitenland let je dan ook maar beter op als je leidingwater gebruikt om te koken, je tanden te poetsen of te drinken. In het oosten van Europa ben je enkel zeker van lekker en veilig drinkwater als je het koopt in flessen. Check in de winkel zeker of de flessen niet al eerder zijn opengemaakt en bijgevuld. In dat geval krijg je leidingwater in een fles aangesmeerd.

Lekker drinkwater

Er zijn ook de landen waar het water in principe drinkbaar is, maar niet lekker smaakt. Dat is vaak het geval in landen rond de Middellandse Zee. De waterzuiveringsfirma’s gebruiken vaak chloor om het water zuiver te krijgen. Chloor geeft echter een onaangename smaak aan het water. Het kan ook, in sommige gevallen, voor maag- en darmklachten zorgen. In nog andere landen, zoals Oekraïne en Hongarije, ben je in de stad veilig, maar kies je op het platteland toch beter voor mineraalwater uit een fles.

Lees meer op O'blog van Van Marcke .

10396-N

Infographic - drinkbaar water in Europa

Foto Van Marcke


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/160-10396/van-marcke/partnerberichten/zomerklussen-of-liever-op-reis-ontdek-hier-waar-je-drinkbaar-water-vindt-in-europa/