livios logo

Functionele designbadkamers voor elke leeftijd van Duravit

Toekomstgerichte badkamerplanning zonder compromissen in design en technische innovatie, dat beloven de comfortbadkamers van Duravit. Of het nu gaat om gelijkvloerse doucheruimtes of om een ruime en drempelvrije ruimte-indeling. Wat op jonge leeftijd het gemak en comfort vergroot zorgt later voor onafhankelijkheid en levenskwaliteit. Zo wordt de tijdloze, moderne badkamer een flexibele metgezel in alle levensfasen.  

Comfortabel en hygiënisch: oplossingen voor de wc
De SensoWash Slim- en SensoWash Starck f-douche-wc’s maken door de geïntegreerde douchekop en feilloze bediening via afstandsbediening, toiletbezoeken een stuk makkelijker. De zithoogte is cruciaal voor een optimaal comfort. Zo maakt vijf centimeter hoger zitten al een wezenlijk verschil. Bovendien zijn ze Ideaal voor renovaties, doordat ze kunnen worden aangesloten op bestaande leidingen. Voldoende bewegingsruimte vóór de wc zorgt voor veilige en comfortabele mobiliteit, zelfs als een rollator of rolstoel nodig is. Eventueel later aan te brengen handgrepen bieden extra veiligheid, en met vooruitziende blik gepositioneerde wc-rolhouders en spoelknoppen vergemakkelijken het gebruik. Als manoeuvreerhulpmiddelen worden stevig verankerde, opklapbare steunen met geïntegreerde toiletrolhouder aanbevolen. Ook een rugsteun biedt in alle gevallen extra comfort. 

Vrije toegang: gelijkvloerse doucheruimte

Een douchebak aanpassen aan het vloeroppervlak is een visueel perfecte oplossing, maakt reinigen eenvoudig, biedt veiligheid en voorkomt vallen. Vele Duravit douchebakken voldoen aan de criteria voor barrièrevrije badkamers en bieden voldoende bewegingsvrijheid — ook voor een eventuele verzorger.

Duravit biedt legio mogelijkheden: de P3 Comforts-douchebak met antislip-eigenschappen met gemakkelijk schoon te maken afvoer, perfect geïntegreerd in een iets verhoogde plaat. De Stonetto douchebak voldoet aan de hoogste esthetische normen. Het matte oppervlak ziet er authentiek en steenachtig uit en heeft antislip-eigenschappen. Nieuw is de douchebakserie Tempano, in 27 afmetingen verkrijgbaar, vierkant of rechthoek. Optioneel met douchestoel, die in opgevouwen toestand niet hindert. De door EOOS ontworpen Shower + Bath biedt maximaal comfort in een kleine ruimte. Dankzij de geïntegreerde glazen deur wordt het bad snel en eenvoudig een open douche. Wanneer de deur naar de binnenkant van de kuip wordt geopend, verdwijnt deze onder een waterdicht zitkussen en blijft onzichtbaar. Het vormstabiele kussen rust op de geïntegreerde deur en de rand van het bad.

Design en functionaliteit: Gevarieerde wasplaats

De wasplaats moet makkelijk te bereiken en veilig te gebruiken zijn. De aantrekkelijkheid mag hiervan niet het slachtoffer zijn. De ideale oplossing: consoles met inbouwwastafels en opzetwaskommen. Ze bieden beenruimte waardoor de wasplaats ook zittend comfortabel te gebruiken is. Bovendien maken opzetwaskommen een hogere washouding mogelijk. In de royale bergvakken aan de zijkant kunnen alle verzorgingsproducten binnen handbereik worden bewaard. Nieuwe wastafelmodellen, zoals de DuraSquare-serie, zijn uitstekend geschikt als een comfortabele oplossing voor de toekomst. Ook zonder onderbouwmeubel maakt de asymmetrische wastafel indruk, door zijn grote oppervlakken rechts of links van het bassin. Deze visuele blikvanger kan gemakkelijk in elke badkamer worden toegepast. Hetzelfde geldt voor Vital-modellen van de series D-Code, DuraStyle, Starck 3 of Architec, die tevens voldoen aan de actuele normen voor barrièrevrije badkamers en waar rolstoelen onder passen. Voor een optimaal resultaat moeten spiegels en planken vanuit verschillende hoogtes gemakkelijk bereikbaar of te bewegen zijn.

13415-N

Foto Duravit

13415-N

Foto Duravit

13415-N

Foto Duravit

13415-N

Foto Duravit

13415-N

Foto Duravit


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/170-13415/duravit/partnerberichten/functionele-designbadkamers-voor-elke-leeftijd-van-duravit/