livios logo

Eco-brick, de gevelsteen die ruimte laat voor meer isolatie

Duurzaam en energiebewust bouwen is anno 2021 de norm. Ook voor renovatieprojecten liggen de energieambities hoog. Zo dragen we met z’n allen ons steentje bij aan het milieu en profiteren we meteen ook van een lagere energiefactuur. Een win-winsituatie dus. Om zowel duurzaam als stijlvol te kunnen bouwen en wonen, biedt Wienerberger Eco-brick aan; een smalle gevelsteen van het merk Terca.

14978-NL

©3D architecten

Foto Terca

14978-NL

©GW2 Architecten

Foto Terca

14978-NL

Foto Terca

14978-NL

Foto Terca

14978-NL

Avolto

Foto Terca

Extra woon- of isolatieruimte

Het opvallendste kenmerk van de Eco-brick gevelsteen is zijn slanke lijn. Hij heeft alle voordelen en karakteristieken van een traditionele keramische gevelsteen, maar is tot 3,5 cm smaller. De ruimte die je zo wint, kan je nuttig gebruiken om extra isolatie te voorzien. Dat is niet alleen een goede zaak voor het milieu, maar ook voor je eigen wooncomfort én je energiefactuur. Daarnaast kan je er voor kiezen om met de extra plaats meer woonruimte te creëren. Die lijkt op het eerste gezicht misschien beperkt, maar over de hele oppervlakte van je woning kan de extra woonruimte al snel oplopen.

Nieuwbouw en renovatie

Naast nieuwbouw is de Eco-brick ook ideaal voor renovatieprojecten. Wil je een oude buitengevel afbreken en grondig isoleren? Of wil je een volsteense muur isoleren en daarna afwerken met een nieuwe gevelsteen? Dan laat de geringe dikte van de Eco-brick meer ruimte om te isoleren, wat op zijn beurt weer heel wat mogelijkheden biedt als je moet renoveren binnen het rooilijndecreet. Dat decreet laat je toe om tot 14 cm buiten je normale bouwlijn te gaan als je extra wil isoleren.

Tip: Laat je de buitenmuur van je woning of appartement langs de buitenzijde isoleren? Dan kan je daarvoor bij Fluvius een premie aanvragen. Die premie werd begin 2021 opgetrokken van 15 naar 30 euro per m2, waardoor het nog interessanter wordt om je gevel te isoleren.

Duurzaam in het kwadraat

Met zijn slanke lijn draagt Eco-brick niet alleen bij aan een duurzaam eindresultaat. Hij zorgt ook tijdens de bouwwerken voor een energiezuiniger en ergonomischer proces. De stenen zijn smaller en dus ook lichter. Zo kunnen er per rit  meer Eco-brick stenen worden vervoerd, waardoor er minder transport nodig is en deze gevelsteen minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan zijn traditionele tegenhangers.

Tijdloze kleuren

Met Eco-brick bewijst Wienerberger dat duurzaamheid en stijl hand in hand kunnen gaan. De smallere gevelsteen is beschikbaar in een uitgebreid kleurenpalet van stijlvolle tinten, zodat je qua stijl en architectuur echt alle kanten op kan. Bovendien lanceert Wienerberger twee nieuwe gevelsteencollecties in het Eco-brick formaat: Nubilum en Avolto.  Kortom, nog meer keuze en ruimte voor creatieve vrijheid.

De ideale baksteen voor jouw gevel

Wil je graag de Eco-brick gebruiken voor jouw (ver)bouwproject? Duik dan in de Wienerberger productzoeker om jouw ideale Eco-brick gevelsteen te vinden of breng een bezoekje aan één van de showrooms voor professioneel advies op maat. Ben je benieuwd hoe jouw gevel er zou uitzien? Doe de test en gebruik de textuurgenerator om te ontdekken welke gevelstenen, formaten, metselverbanden, voegkleuren en voegdiktes ideaal zijn voor jouw gevel.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/226-14978/terca/partnerberichten/eco-brick-de-gevelsteen-die-ruimte-laat-voor-meer-isolatie/