livios logo

Je gevel in een handomdraai isoleren én renoveren doe je met Façabrick

Een goed geïsoleerde woning levert je heel wat voordelen op. Denk maar aan de energiekosten die je bespaart, het verhoogde wooncomfort en de extra vastgoedwaarde. Als je woning er dan ook nog eens mooi uitziet, is het plaatje meteen compleet. Met Façabrick ontwikkelde Wienerberger een handige totaaloplossing waarmee je je gevel in twee stappen esthetisch én energetisch kan renoveren.

14980-NL

Foto Terca

14980-NL

Foto Terca

14980-NL

Foto Terca

14980-NL

Foto Terca

Façabrick

Façabrick combineert een isolatieplaat met een wapeningsnet en mortellaag, afgewerkt met steenstrips. Zo ben je met dit innovatieve twee-in-een buitengevelisolatiesysteem niet alleen zeker van een snelle plaatsing, maar ook van een duurzaam resultaat. Je gevel wordt efficiënt geïsoleerd door het EPS-isolatiepaneel en daarna mooi afgewerkt met steenstrips die nauwelijks te onderscheiden zijn van een klassieke baksteengevel. 

Renoveren is ook isoleren

Als je een verouderde woning gaat renoveren, is het slim om die meteen ook te isoleren. De gevel is dan één van de eerste dingen op je to do-lijstje, want een studie van het WTCB toont aan dat bij een niet-geïsoleerde eengezinswoning maar liefst 26% van de energie verloren gaat via de gevel. Een energetische gevelrenovatie voel je dan ook meteen in je portemonnee.

Na-isoleren aan de buitenzijde

Na-isoleren bij een renovatie kan je eventueel doen langs de binnenzijde of via de bestaande spouw. Toch biedt na-isolatie aan de buitenzijde je de grootste voordelen. Langs buiten kan je meer isolatie aanbrengen op een controleerbare manier. Zo worden koudebruggen en bouwknopen tot een minimum herleid. Bovendien blijft de regenwerende functie van de muur beter gegarandeerd en zullen de muren een constante en aangename temperatuur behouden. Dat je tijdens de werkzaamheden je woning ook niet hoeft te verlaten, is nog eens mooi meegenomen.

Efficiënte energiekuur

Met Façabrick krijgt je gevel in eerste instantie een efficiënte energiekuur. Het isolatiepaneel uit geëxpandeerd polystyreenschuim wordt verlijmd en daarna mechanisch bevestigd. De dikte van het isolatiepaneel wordt aangepast aan de gewenste thermische isolatiewaarde. Het paneel is al voorzien van een mortellaag met een ingewerkt wapeningsnet. Dat laat niet alleen een snelle verwerking toe, maar biedt ook een goede waterdichtheid, verhindert scheurvorming en verzekert een betere hechting van de steenstrippen.

Duurzame en esthetische facelift

Na het dichten van de naden kunnen de steenstrippen meteen worden aangebracht. Nagenoeg alle Terca gevelstenen zijn verkrijgbaar als steenstrippen, waardoor je een grote architecturale vrijheid hebt. Je kiest met behulp van de Textuurgenerator de steen die het beste bij jouw woning past en hebt zelfs de mogelijkheid om met diverse patronen of een levendige structuur een persoonlijke toets aan je gevel te geven. Met de steenstrippen geniet je van alle voordelen van een bakstenen gevel.

Aan de slag met Façabrick

Wil je graag aan de slag met Façabrick om jouw gevel te renoveren en isoleren? Gebruik dan de handige Façabrick offertetool van Wienerberger om snel een vrijblijvende offerte aan te vragen bij één of meerdere Façabrick plaatser(s).


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/226-14980/terca/partnerberichten/je-gevel-in-een-handomdraai-isoleren-en-renoveren-doe-je-met-facabrick/