livios logo

Luchtdichte deuren met bodemprofiel

De tijd van de windhond voor de deur om de tocht tegen te houden is in het kader van duurzaam bouwen definitief voorbij. De tochtgaten werden in het verleden al aangepakt met borstels en rubbers onder de deur in combinatie met een opkant op de deurdorpel. Maar nu kan je ook kiezen voor een bodemprofiel.

10338-N

Foto Oben

10338-N

Foto Oben

10338-N

Foto Oben

Thermisch onderbroken profiel

De 'Duitse dorpel' is al even ingeburgerd in Duitsland en doet nu ook stilaan zijn intrede op de Belgische markt. Hierbij wordt er geen opkant meer op je (arduinen) dorpel gezet waartegen je deur sluit, maar werkt men met een bodemprofiel.

Dit thermisch onderbroken profiel wordt op de vloer onder de deur geplaatst, maakt je deur lichtdicht én verhoogt de thermische eigenschappen. Je moet er wel van houden, want je stapt letterlijk over een profiel als je naar binnen of buiten gaat. Ook de afvoer van je poetswater gaat bijvoorbeeld een stuk minder vlot. 

Niet jouw ding?

Dan kan je nog steeds terugvallen op onze zelfontwikkelde 'Oben-dorpel'. Die heeft een schuine afkanting, ideaal om vuil van binnen naar buiten af te voeren. En een rechte zijde waarop de rubber van de onderzijde van de deur aansluit. 

Extra tip

Wist-je-dat ons SL38 gamma momenteel zeer populair is? Met dit profieltype kan je zeer eenvoudig de uitstraling van de metalen ramen en deuren van weleer nabootsen en toch voldoen aan de huidige energienormen.

Meer info?

Bezoek de website, onze toonzaal in Zonhoven of contacteer ons via 011 81 49 06. Een van onze medewerkers helpt je graag verder.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/234-10338/oben/partnerberichten/luchtdichte-deuren-met-bodemprofiel/