livios logo

Waar moet je op letten bij de aankoop van jouw ramen en deuren

Je buitenschrijnwerk is een grote kostenpost in je (ver)bouwbudget. Je wil dan ook het meeste halen uit je investering. Wij sommen enkele belangrijke aandachtspunten op voor de keuze van jouw ramen en deuren.

12662-N

Foto Oben

12662-N

Foto Oben

1. Prijs

Zowel bij renovatie als nieuwbouw spendeer je algauw tussen de 12.000 en de 20.000 euro aan je buitenschrijnwerk. Het aantal benodigde ramen en deuren, de gewenste functionaliteiten en de vormgeving bepalen samen met het gebruikte materiaal en de beglazing het kostenplaatje. Een investering die later rendeert krijg je door te letten op de isolatie en de totale levenskost van het gekozen buitenschrijnwerk.

2. Materiaalkeuze profielen

Hout, pvc en aluminium zijn de drie meest gebruikte materialen op de markt voor je buitenschrijnwerk. Elk heeft zijn voor- en nadelen en zijn prijskaartje. Bij Oben kiezen we steeds voor aluminium. Iets duurder in de aankoop, maar oersterk en onderhoudsvriendelijk. Kortom een keuze waar je levenslang van geniet.

3. Beglazing

Ook hier moeten een aantal keuzes gemaakt worden wat betreft isolatie (of de U-waarde), de dikte van het glas en de TL-factor of de hoeveelheid licht (en warmte) die je woning binnenkomt. Naast deze basiskeuzes moet je bepalen of je veiligheidsglas wil (al dan niet in overeenstemming met de glasnorm), maar ook of bijvoorbeeld kiest voor zonwerende beglazing.

4. Veiligheid

Ramen en deuren zijn vaak het doelwit van inbrekers. Overweeg dus voldoende veiligheidsmaatregelen zoals een veiligheidsbeslag en -cilinder en een meerpuntslot. 3 elementen die Oben standaard voorziet. Daarnaast let ook best op de functionaliteiten van ramen en deuren in huis en de aanwezigheid van kinderen. Zo is een kip- of draaikipraam hier soms een veiligere keuze dan aan volledig opengaande raam.

5. Zonwering

Het beste én mooiste resultaat krijg je als je rolluiken of screens meteen bij de aankoop van je buitenschrijnwerk voorziet. Zo kunnen de zichtbare delen gepoederlakt worden in de RAL-kleur van je ramen en deuren waardoor je een mooi geheel krijgt. Denk ook alvast even na of je voor op- of inbouw kiest aangezien dat gevolgen kan hebben voor je ruwbouw en de opbouw van je raamprofielen.

Weet je niet waar te beginnen of heb je graag advies van de professionals voor jouw buitenschrijnwerk? Kom dan op zaterdag 16 en zondag 17 maart naar de actiedagen van Oben in Zonhoven. Onze toonzaal is dan doorlopend geopend van 10 tot 18 uur. Bovendien geniet je tijdens de actiedagen van extra korting op onze isolerende profielreeksen.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/234-12662/oben/partnerberichten/waar-moet-je-op-letten-bij-de-aankoop-van-jouw-ramen-en-deuren/