livios logo

5 lentetrends voor meer tuinvreugde

Corona hield ons tijdens de kille winter nog meer binnen dan andere jaren. Het comfort in huis hebben we dus al op punt gezet. Maar nu de zon opnieuw van de partij is, lonkt de lentegroene buitenwereld weer. Tijd om tuin en terras onder handen te nemen! Mét betontoetsen. Met deze 5 tips ben je alvast mee met de jongste trends.

14905-NL

Poolhouse of buitenkantoor sluit aan bij het terras - Megategels & Zwembadranden Smooth Grey Velvet

Foto Ebema_Stone&Style

14905-NL

Gezellige buitenkamer - tuinterras in Megategels en Megatrappen Smooth Blue Velvet

Foto Ebema_Stone&Style

14905-NL

Kleine ruimtes vragen om grote items: Megategels geven een extra ruim gevoel aan je stadstuin.

Foto Ebema_Stone&Style

14905-NL

Betonnen grootformaattegels van 2x2 meter voor een groots effect.

Foto Ebema_Stone&Style

14905-NL

Betonnen Patio Table en Beam zitbank in dezelfde tint als de terrastegels.

Foto Ebema_Stone&Style

Tip 1: Creëer een buitenkamer

Zo gezellig als het binnen is, kan het buiten zijn. Mét een frisse neus en groene omgeving dan. Je terras kan perfect dienen als buitenkamer. Maak het cosy en zie het als een totaalconcept. Trek de lijn door van je living naar je terras door onder meer je vloerkeuze.

Met elegante betontegels in trendy of tijdloze kleuren leg je makkelijk de link. En ben je zeker van stevig, duurzaam, veelzijdig en onderhoudsvriendelijk materiaal. Naar wens kies je voor een stoere en ruwe uitvoering of voor beton met een satijnzachte afwerking. Je combineert de tegels trouwens makkelijk met bijpassende boordstenen, trappen of palissades.

Tip 2: Verruim je blik

Heb je een krappe stadstuin? Een kleine patio? Of een minituintje? Werk dan aan het ruimtegevoel. Met grootformaat Megategels zie je minder voegen en lijnen. Dat verzekert visuele rust en ademruimte. Zeker als je kiest voor zachte, lichte tinten die fijn passen bij je interieur. Je staat ongetwijfeld versteld van de sfeervolle impact op je terras of tuin.

Tip 3: Pimp je tuinmeubilair

Een gezellig barbecueavondje of aperitiefmoment in de tuin: heerlijk toch. Investeer dus nu alvast in mooi en comfortabel tuinmeubilair. In hout of … ijzersterk beton. Betonnen tafels, stoelen en zitelementen zijn aan een opmars bezig. Logisch. Beton kan tegen een stootje. Je kan de meubels in weer en wind buiten laten staan. Ze zijn bovendien heel makkelijk te onderhouden.

De zachtheid van beton ontdekken? Ga voor tafels, tuinbanken en objecten met een fluweelzachte afwerking. Dat kan in tal van kleurnuances. Zo geef je je tuin een stijlvolle hedendaagse look. Beton en hout combineren trouwens mooi. Warm en strak verenigd. Om je terras of tuinkamer af te bakenen, zijn er strakke betonnen ‘balken’. Met ingebouwde verlichting of waterpartij zorgen deze beams ook voor extra sfeer en uitstraling.

 Tip 4: Waterpret aan huis

Oké, een wildwaterbaan in je tuin installeren wordt lastig. Maar een stijlvol zwembad kan best. Met Smooth‑tegels errond bijvoorbeeld en bijpassende afgeronde zwembadranden. Met een fraaie overgang tussen de tegels en het gras. Als je wil, kan alles in exact dezelfde stijl en kleurtint als je terras en tuinpaden. Kijk je er ook al naar uit om er op blote voeten rond te lopen? En je neer te vlijen in de zon of langs het water?

Tip 5: Thuiswerken in openlucht

Kunnen we binnenkort weer op reis? Blijft telewerken de norm? We weten het niet. Maar een slimme inrichting van je binnen- en buitenruimte kan in elk geval nooit kwaad. Tuinkantoren zijn terecht een hype dit jaar. Maak van je tuinhuis of poolhouse een bureau. Of creëer een kantoor in openlucht. Door van je woning en tuin een fijne plek te maken om te vertoeven, te ontspannen en te werken, ben je voorbereid op elk scenario deze zomer.

Je bureautafel en vloer in strak beton? Topidee! Het materiaal gaat een leven lang mee en staat prachtig bij het groen in je tuin. En zeker in Smooth-versie voelt het ook bijzonder prettig aan.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/264-14905/ebema_stonestyle/partnerberichten/5-lentetrends-voor-meer-tuinvreugde/