livios logo

De creatie van karakter en dimensie met gevelplaten

Wat begon als een uitdagend project werd later een opvallende villa in Wallonië. Dankzij Colormat gevelplaten is het gebouw voorzien van een hoop karakter, kleur en dimensie. De originele gevel wordt vervolledigd met een prachtige uitzicht aan de achterzijde van het gebouw. Een geslaagd project gerealiseerd door architectenbureau: Architectural Management. Met oog op een goede klantenservice selecteerde hij zorgvuldig de beste materialen. 

13349-N

Project met gevelplaten Colormat Scripto Jasmine (S401), Slate (S402), Storm (S403)

Foto SVK

13349-N

Close-up gevelbekleding met gevelplaten Colormat Scripto

Foto SVK

13349-N

Achtergevel vezelcement gevelplaten

Foto SVK

De unieke, moderne villa in Wallonië dankt haar verfijnde uitstraling aan de gevelplaten van SVK

Het hedendaagse gebouw geniet van een breed uitzicht over de achtertuin met zwembad en poolhouse. Hoewel de achterzijde een pareltje is, ligt de voorzijde zoals gebruikelijk aan de straatkant. Om het gebouw met de omgeving te doen samensmelten, werd gekozen voor Colormat vezelcement gevelbekleding in grijstinten met witte afwerkingen.

De villa is voorzien van verschillende materialen zoals onder meer vezelcement gevelplaten, crepi en steen. Door combinatie van 3 tinten Colormat Scripto gevelplaten creëerde architectenbureau: Architectural Management een karakteristieke gevel met dimensie. Door de verschillende kleurschakeringen van de verschillende kleuren Colormat verkrijgt de villa een opvallende uitstraling. De kleuren Jasmine (S401), Slate (S402) en Storm (S403) vormen de basis van het kleurenpallet.

Na een grondige analyse van verschillende materialen bleek vezelcement de beste keuze. Het sterke en stabiele karakter, de juiste prijs-kwaliteitverhouding en vooral de efficiëntie waarmee de gevelplaten bevestigt kunnen worden gaven de doorslag. Die factoren maken van de SVK gevelplaten namelijk het ideale gevelbekledingsmateriaal. Niet te vergeten is het ook zeer onderhoudsvriendelijk. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout.

De grootste uitdaging tijdens het project was het precisiewerk. De afmetingen, de afwerking en de bevestiging van de gevelplaten voor het “patchwork”. De gevel bestaat tenslotte uit verschillende formaten en kleuren gevelplaten die zorgvuldig in elkaar overvloeien. Ook niet onopvallend zijn de overstekken die oververhitting van het gebouw vermijden. Deze veelzijdige en unieke villa is zonder twijfel een pareltje!

Met dank aan: architectenbureau: Architectural Management


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/277-13349/svk/partnerberichten/de-creatie-van-karakter-en-dimensie-met-gevelplaten/