livios logo

7 redenen om vezelcement leien te gebruiken voor jouw project

De vezelcement leien van SVK combineren de look van natuurleien met de topkwaliteit van vezelcement en zijn geschikt voor zowel dak als gevelbekleding. Ontdek hier zeven voordelen van de SVK leien.

14857-NL

Ardonit blauwzwarte ruitleien - ruitdekking (dak) - dambordpatroon (gevel)

Foto SVK

14857-NL

Ardonit natuurgrijze leien in combinatie met Puro Plus gevelplaat - ruitdekking ( gevel) -

Foto SVK

14857-NL

Fasonit sneeuwwitte leien - halfsteense dekking ( dak & gevel)

Foto SVK

14857-NL

Natuurgrijze Ardonit leien in combinatie met hout gevelwerk. dekking; dambordpatroon (gevel)

Foto SVK

14857-NL

Blauwzwarte Ardonit leien volgens halfsteense dekking (gevel)

Foto SVK

1. De beste grondstoffen

De vezelcement leien van SVK worden vervaardigd met enkel de beste grondstoffen en vezels. Onze leien worden tijdens het productieproces dubbel geperst. Dat zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, eenvoudig te bewerken zijn en niet gevoelig zijn voor breuk.

2. Sterk, maar toch licht

Hoewel ons materiaal zeer sterk is, is het een lichtgewicht onder de bouwmaterialen. Hierdoor zijn onze leien zeer geschikt voor de renovatie van een woning of de realisatie van een nieuwe aanbouw. Bij renovatie dient men vaak rekening te houden met de bestaande draagstructuren. Die mogen niet worden overbelast en daarom is het lichte gewicht van een lei een echte meerwaarde.

3. Brandveilig

Dankzij strenge proeven en onderzoeken genieten de vezelcement leien van SVK van een brandreactieklasse A2-s1,d0. Dit betekent dat onze leien slechts een zeer beperkte bijdrage leveren tot een brand. Onze vezelcement leien met een natuurgrijze kleur hebben een calorische waarde van 0,9MJ/kg. De vezelcement leien met een verflaag hebben een calorische waarde van 1,2MJ/kg.

4. Moswerende afwerkingslaag

De gecoate leien zijn voorzien van een dubbele gekleurde en milieuvriendelijke acrylcoating. Op de rugzijde is één kleurlaag aangebracht met daarbovenop een kleurloze harslaag die wateropname tegengaat. Door de specifieke moswerende bestanddelen in onze verf, wordt mosvorming sterk afgeremd.

5. Uitgebreid assortiment 

De SVK leien zijn beschikbaar in verschillende kleuren, formaten en afwerkingen. Dankzij die uitgebreide keuze zijn onze leien geschikt voor zowel hypermoderne als traditionele bekledingen van jouw project. SVK beschikt bovendien over een eigen verfbereiding, waardoor we steeds de controle behouden over de kwaliteit van onze verf. Daarnaast kunnen we voor onze Fasonit leien (glad & structuur) voor projecten vanaf 100m² naast de 2 standaardkleuren ook bijna alle andere RAL en NCS-kleuren bereiden.

6. Uitgebreide dekkingsmogelijkheden

De leien van SVK kunnen op allerlei manieren geplaatst worden. Afhankelijk van het formaat en of het voor dak of gevel is, zijn er verschillende mogelijkheden. Neem een kijkje op onze pagina over dekkingswijzes of bekijk onze referenties om inspiratie op te doen voor jouw project. Dankzij de maatvaste afmetingen van de leien kan er onmiddellijk geplaatst worden wat een grote tijds- en kostenbesparing oplevert.

7. Een meerwaarde voor jouw renovatieproject 

Leien van SVK zijn goed te combineren met bestaande elementen van een woning. Leien hebben een dikte van slechts 4 mm, hierdoor is het vaak de meest aangewezen oplossing voor gevelrenovaties. Denk maar aan een oude gevel waarbij er een nieuwe geïsoleerde gevel wordt voor geplaatst. Vaak mag de nieuwe gevel niet te ver naar voren komen omwille van de rooilijnen. De beperkte dikte maakt dus dat je maximaal kan isoleren en toch een aantrekkelijke nieuwe gevelbekleding verkrijgt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/277-14857/svk/partnerberichten/7-redenen-om-vezelcement-leien-te-gebruiken-voor-jouw-project/