livios logo

3D-effect dankzij de Puro Plus gevelplaat

Bij de renovatie van de gevel van het Cavo Zoe Seaside Hotel in Protaras (Cyprus) is gebruik gemaakt van de Puro Plus vezelcement gevelplaat van SVK. Bij het ontwerp heeft de architect gekozen om te werken met driehoekpatronen die bovendien in reliëf zijn geplaatst. Het project toont aan dat de creatieve mogelijkheden met vezelcement gevelplaten van SVK eindeloos zijn.

14922-NL

Puro Plus gevelplaat - seaside hotel Cyprus

Foto SVK

14922-NL

3-D effect met Puro Plus gevelplaat

Foto SVK

14922-NL

Belichting gevel met Puro Plus gevelplaat

Foto SVK

14922-NL

3D effect met belichting, hout en Puro Plus vezelcement gevelplaat

Foto SVK

Luxueuze uitstraling

Het Seaside hotel ligt op slechts een eindje rijden van de Fig Tree bay en Konnos beach in Cyprus en is werkelijk een pareltje. Het luxehotel wilde bij de renovatie van de gevel echt een opvallend maar toch een strak en luxueus ontwerp zien. Geen gemakkelijke klus voor de architect, maar het resultaat mag er wel zijn.

Natuurlijke kleur

Als basistoon is er gekozen voor de grijze Puro Plus gevelplaat. Deze plaat is de meest naturelle vezelcementplaat op de markt. Hij toont als het ware de natuurlijke kleur van vezelcement zonder kleurpigmenten en/of coatings. Het paneel heeft enkel een schuring gekregen die uniek is voor de panelen van SVK. Daarnaast is er gebruik gemaakt van houten frames om een extra warme uitstraling aan de gevel te geven.

3D-effect

De combinatie van Puro Plus met het hout zorgt ook voor een heel natuurlijke uitstraling. Door achter de Puro Plus bovendien ook licht te verwerken, geeft dat een enorm 3D-effect op de gevel. Voornamelijk als het donker is wordt hierdoor het 3D effect van de gevel extra geaccentueerd. Hierdoor licht de gevel als het ware op en valt het hotel van in de verte reeds op. Een belangrijke troef die uitgespeeld dient te worden voor een regio waar vele luxehotels in elkaars buurt staan. De gevel zal na verloop van tijd ook nog veranderen onder invloed van het weer, waardoor het een prachtige natuurlijk verweerde look krijgt die aanvoelt alsof de gevel leeft.

Vezelcement

De veelzijdigheid van het materiaal vezelcement maakt dit tot een zeer interessant architectonisch product. Binnen de standaardafmetingen van een plaat van 3070x1220 mm of 2520x1220 mm is eigenlijk alles mogelijk. Naast het zagen van allerlei vormen, kunnen onze CNC-machines diverse andere bewerkingen uitvoeren, zoals het frezen in de plaat van bijvoorbeeld een huisnummer, reliëf of een tekening. Zo kent een project geen creatieve grenzen meer en kun je elk gebouw een uniek karakter geven.

Zowel de Puro Plus als de Ornimat platen zijn uitermate geschikt om te verlijmen en kunnen zowel goed blind als zichtbaar bevestigd worden. Ze zijn bovendien niet statisch; trekken geen vuil aan en zijn onderhoudsarm. Alle SVK vezelcementproducten voldoen aan Brandklasse A2, waardoor ze daarenboven zo goed als onbrandbaar zijn. Deze veelzijdigheid maakt vezelcement producten tot een betrouwbaar en duurzaam product.

115 jaar ervaring

SVK vierde afgelopen jaar zijn 115de verjaardag en heeft doorheen de jaren dus een serieuze expertise opgebouwd in het vervaardigen van vezelcement bouwmaterialen. Deze technische knowhow delen we graag met onze verwerkers. Zij kunnen steeds hun complexe technische vragen aan ons voorleggen en wij zoeken samen met u naar een mogelijke oplossing.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/277-14922/svk/partnerberichten/3d-effect-dankzij-de-puro-plus-gevelplaat/