livios logo

Quizvraag: welk bouwblok is superisolerend én onbrandbaar?

Stevigheid, comfort en isolerend vermogen zijn de belangrijkste criteria voor een bouwblok. Maar wat als je ook de brandveiligheid in rekening brengt? Dan is de keuze zo gemaakt: Ytong… of Silka!

10919-N

Ytong is onbrandbaar.

Foto Ytong

Even wat geschiedenis: toen de Zweedse architect J.A. Eriksson in 1924 Ytong uitvond, was hij op zoek naar een bouwmateriaal met de positieve eigenschappen van hout zonder de nadelen. Hij zocht een stevig, goed isolerend en makkelijk te verwerken materiaal dat tegelijk ook onbrandbaar en duurzaam was.

Resultaat? Cellenbeton! Het materiaal werd uitgevonden in het stadje Yxhult en ‘betong’ is het Zweedse woord voor beton. Vandaar ook de naam Ytong.

Wat goed is voor de industrie…
Cellenbeton, het basismateriaal van Ytong, is onontvlambaar en ontwikkelt bij brand geen giftige dampen. Het materiaal wordt minder heet en warmt trager op dan andere bouwmaterialen.

Het gewapende cellenbeton van Hebel, een zustermerk van Ytong, wordt veel toegepast voor de bouw van brandmuren in kantoorgebouwen en industriële panden. Meer nog: de brandwerende wanden en daken van Hebel zijn de favoriete keuze van de brandweer voor de bouw van brandwerende constructies voor brandtests.

… is zeker goed voor jouw woning
Ook Ytong staat bekend om zijn uitzonderlijke brandweerstand. Dus als je op zoek bent naar een veilige, praktische én isolerende bouwblok, dan is dit jouw keuze!

Tip: heb jij nood aan extra geluidswerende eigenschappen voor je woning of appartement? Kies dan voor de massieve Silka-bouwblokken op basis van kalkzandsteen. Of combineer Ytong met Silka (bijvoorbeeld aan de drukke straatzijde).

Silka is even brandveilig als Ytong, dus wat je ook kiest: je slaapt altijd op twee oren!

Bouw zelf met Ytong
Heb jij het in je om zelf je droomhuis te bouwen met Ytong-blokken? Ontdek het tijdens een van deze infodagen!


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-10919/ytong/partnerberichten/quizvraag-welk-bouwblok-is-superisolerend-en-onbrandbaar/