livios logo

Ytong to the rescue: 4 bouwknopen ontward!

Ytong is het favoriete bouwmateriaal van zelfbouwers en iedereen die zweert bij maximale isolatie. Maar wist je dat Ytong ook in andere bouwprojecten gebruikt wordt om koudebruggen op te lossen? Zelfs in combinatie met traditionele bouwblokken.

11082-N

Ytong isoleert in alle richtingen!

Foto Ytong

11082-N

Ook voor de dakopstand van je plat dak is Ytong dé oplossing tegen koudebruggen.

Foto Ytong

11082-N

Dankzij de grote draagkracht is Ytong ideaal voor de aansluiting van ramen met de dragende muur.

Foto Ytong

11082-N

Ook in andere gebouwen is Ytong de oplossing voor bouwknopen, zoals de inkom van een appartement.

Foto Ytong

Als je bouwt met Ytong ben je zeker van een 100% energiezuinige bouwschil. Deze bouwblok van cellenbeton is niet alleen superstevig, hij laat zich ook gemakkelijk verwerken (vandaar het succes bij zelfbouwers) én hij heeft uitmuntende isolerende eigenschappen. Ook bij traditionele bouw zijn Ytong-blokken een eenvoudige oplossing voor koudebruggen (bouwknopen).

Een overzicht van de belangrijkste toepassingen.

1. Isolerende en sterke kimlaag
De kimlaag van een huis is de eerste laag bouwlokken tussen het geïsoleerde volume en de ijskoude fundering. Hier heb je niet alleen een zeer goed isolerend, maar ook een sterk en draagkrachtig materiaal nodig. Wie riep daar Ytong?

Ook traditionele bouwaannemers gaan graag aan de slag met Ytong voor de eerste laag van hun muren. Zo zijn ze zeker van goede energieprestaties, conform de EPB-eisen. Om hieraan tegemoet te komen, zijn er kimblokken van Ytong in aangepaste formaten. Ze isoleren in alle richtingen. De perfecte basis voor massieve constructies van verschillende verdiepingen.

2. Aansluiting tussen je muur en het plat dak
Ook voor de dakopstand van je plat dak is Ytong dé oplossing tegen koudebruggen. De werkwijze is gelijk aan die van de kimlaag. Het plaatsen van de blokken gaat heel eenvoudig, meestal heb je maar één laag Ytong-blokken nodig die je direct op de ondergrond kan verlijmen.

3. Bouwknopen onder je ramen
Dankzij de grote draagkracht in combinatie met een optimaal isolerend vermogen is Ytong ook het ideale materiaal voor de aansluiting van je ramen met de dragende muur. Zelfs voor grote en zware schuiframen.

Vandaar ook dat bij nieuwbouw en grondige renovaties Ytong de eerste keuze is voor het wegwerken of minimaliseren van bouwknopen onder raam- en deurdorpels. Als een dorpel rechtstreeks in contact komt met een traditionele bouwblok in snelbouw of beton, ontstaat onvermijdelijk een koudebrug. Dat probleem los je eenvoudig op door dorpels altijd te laten aansluiten op een Ytong-blok.

4. Ytong in de inkomhal
Niet alleen voor woningbouw grijpen aannemers graag terug naar Ytong, ook in andere gebouwen is cellenbeton de ultieme oplossing voor bouwknopen. Denk bijvoorbeeld aan de vaak koude inkomhal van een appartementsgebouw. Door de muren van de aangrenzende appartementen op te trekken met Ytong, is het comfort van de bewoners gegarandeerd. Nu én in de toekomst!

Zelf bouwen met Ytong?
Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Ytong voor jouw nieuwbouw of renovatie? Lees hier verder. Wil je zelf leren bouwen met Ytong? Schrijf je in voor een van deze infodagen!


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-11082/ytong/partnerberichten/ytong-to-the-rescue-4-bouwknopen-ontward/XellaBelgium