livios logo

Deur of raam dichtmetselen? Dit heb jij nodig!

Plan jij een grondige renovatie van je woning? Dan wil je onvermijdelijk hier en daar een raam of deur dichtmetselen. Maar hoe je dat snel en goedkoop? Met deze twee topmaterialen!

De meest gebruiksvriendelijke oplossing
Wil je vooral snel en zonder veel moeite een bestaande opening opvullen? Gebruik dan Ytong, dé favoriete bouwblok van zelfbouwers. Dat biedt drie voordelen:

  1. Je kan het makkelijk zelf (twijfels, ga naar een infodag)
  2. Je hoeft je geen zorgen te maken over de stevigheid
  3. Je verhoogt tegelijk de isolerende prestaties van je muur

Ideaal voor optoppingen…
Wil jij een bijkomend volume bouwen bovenop je bestaande woning? Ook dan is het vederlichte Ytong de perfecte keuze!

… en zwakke funderingen
Dankzij hun lichte gewicht zijn Ytong-blokken interessant bij renovaties van oude woningen, zoals oude hoeves of boerderijen. De bestaande, zwakke fundering hoeft dan meestal niet verstevigd te worden waardoor je flink bespaart.

Zelf bouwen met Ytong?
Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Ytong voor jouw nieuwbouw of renovatie? Lees hier verder. Wil je zelf leren bouwen met Ytong? Schrijf je in voor een van deze infodagen!

De meest geruisloze oplossing
Als je vooral op zoek bent naar meer akoestisch comfort, bijvoorbeeld als je een groot raam aan de straatzijde dichtmetselt, kies dan voor Silka, het massieve zusje van Ytong.

Silka-blokken, op basis van kalkzandsteen, worden verlijmd, waardoor ook de luchtdichtheid van je gevel een hoge vlucht neemt. Bovendien werkt kalkzandsteen als een echte thermische buffer. Zo blijft je huis natuurlijk koel op warme dagen en blijft de warmte beter binnen in de winter.

Wil je meer weten over Silka? Lees hier verder. Of neem rechtstreeks contact voor een antwoord op jouw specifieke vraag.

11127-N

Dankzij hun lichte gewicht zijn Ytong-blokken interessant bij renovaties van oude woningen.

Foto Ytong

11127-N

Wil je vooral snel en zonder veel moeite een bestaande opening opvullen? Gebruik dan Ytong.

Foto Ytong


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-11127/ytong/partnerberichten/deur-of-raam-dichtmetselen-dit-heb-jij-nodig/