livios logo

Nooit meer wakker liggen van de regen? Dit is het geheim!

Dankzij het succes van moderne architectuur en uitbreidingen aan bestaande woningen, zijn platte daken populairder dan ooit. Voor wie op zoek is naar een snelle, lichte en goed isolerende oplossing, heeft Xella de perfecte oplossing: Hebel dakplaten.

Hebel dakplaten zijn gemaakt uit cellenbeton, het basismateriaal van de bekende YTONG-bouwbokken. Dat biedt jou als bouwer specifieke voordelen:

  • Geen bouwknopen: met Hebel dakplaten voldoet jouw dak aan de strengste isolatie-eisen zonder bouwknopen (waarlangs warmte verloren kan gaan). Zo bespaar je fors op je energiefactuur.
  • Langdurige werking: dankzij het gebruik van solide cellenbeton blijft de isolerende werking van je dak, in tegenstelling tot bij andere isolatiematerialen, levenslang gegarandeerd.
  • Lichte dakconstructie: dankzij het lage gewicht van de dakplaten zijn ze minder belastend voor je bouwconstructie, waardoor die ook een stuk lichter en goedkoper uitgevoerd kan worden.
  • Vormvrijheid: met cellenbeton zijn de meest uiteenlopende vormen mogelijk, zodat je qua ontwerp alle kanten uit kan.

Daarnaast geniet je van de overige unieke eigenschappen van cellenbeton: het materiaal garandeert een uitstekende brandweerstand, geluidsabsorptie, duurzaamheid en vochtregulering. Dat maakt de mogelijkheden met Hebel dakplaten vrijwel onbeperkt.

Licht én sterk
Let wel: ondanks hun lage gewicht zijn Hebel dakplaten toch uiterst sterk. Zo vormen ze bijvoorbeeld een ideale ondergrond voor een groendak. Hiermee verbeter je trouwens de eigenschappen van je dakconstructie. De groenlaag zorgt voor een nog betere isolatie en voor extra waterbufferend vermogen. Zo help je het rioleringsstelsel ontlasten bij felle regenbuien.

Akoestisch dempend
Over regen gesproken: heb jij ooit wakker geleden ’s nachts vanwege het onophoudelijke ergerlijke getik van regen op het dak? Ook dat is met Hebel dakplaten verleden tijd! Dankzij de akoestisch dempende werking blijft het in elke kamer onder het dak heerlijk stil.

TIP: combineer Hebel dakplaten met akoestisch dempende platdakvensters.
Wil je meer weten over deze innovatieve dakplaten? Lees hier verder. Of neem rechtstreeks contact op voor een antwoord op jouw specifieke vraag.

11828-N

Hebel dakplaten zijn gemaakt uit cellenbeton, het basismateriaal van de bekende YTONG-bouwbokken.

Foto Ytong

11828-N

Met Hebel dakplaten voldoet jouw dak aan de strengste isolatie-eisen zonder bouwknopen.

Foto Ytong

11828-N

Ondanks hun lage gewicht zijn Hebel dakplaten toch uiterst sterk.

Foto Ytong


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-11828/ytong/partnerberichten/nooit-meer-wakker-liggen-van-de-regen-dit-is-het-geheim/