livios logo

Bouwplannen? Dankzij Ytong geniet je levenslang van je woning

Oud worden in je toekomstige woning? Denk goed na over je bouwplan voordat je start. Bekijk je huidige gezinssituatie. Hebben jullie nog een kinderwens? Wat als de kinderen de deur uit zijn of je ouders bij je komen wonen? De oplossing voor jou: de flexibele bouwsteen Ytong.

Bezin voordat je begint: een doordacht bouwplan is essentieel voor een huis waar je levenslang kan wonen. Ytong is de ideale bouwsteen om je huis in op te trekken of om je woning later aan te passen. Of je nu je deuropeningen wil vergroten of een extra ruimte wil bijbouwen.

Een goede basis

Bouw je je volledige woning met cellenbeton? Dan heb je gegarandeerd een luchtdichte bouw, want Ytong-blokken worden verlijmd waardoor je geen koudebruggen creëert. Je woning bestaat namelijk maar uit één materiaal en koudebruggen ontstaan net op punten waar verschillende materialen elkaar kruisen. Bovendien hoef je niet voor aparte isolatie te zorgen, want Ytong-blokken hebben een uitstekende isolatiewaarde.

Je woning uitbreiden…

Ytong is ook ideaal als je later een extra bouwvolume op je woning wil. Je huidige fundering en vloeren kunnen maar een beperkt gewicht dragen. Dankzij Ytong hoef je je hier niks van aan te trekken. Deze bouwblokken hebben een sterke draagkracht, maar zijn lichter dan traditionele bouwmaterialen. Je aannemer kan niet alleen sneller werken, je wint ook aan budget. Ytong is binnenmuur, buitenmuur en isolatie in één bouwblok. Hierdoor bespaar je ook energie!

… of kamers herverdelen

Wil je een grote slaapkamer onderverdelen in twee kleinere kinderkamers? Dit kan perfect met een scheidingswand. Denk je spontaan aan gipskarton of een snelbouwsteen? Ytong-cellenbeton biedt meer voordelen en is ideaal om niet-dragende binnenwanden op te trekken. In geen tijd plaats je zelf een extra binnenmuur, want Ytong is perfect voor doe-het-zelvers. De muren werk je eenvoudig af met een laagje dunpleister. Snel én goedkoop. 

Openingen vergroten of opvullen

Wil je je woning later aanpassen aan je behoeften? Een bestaande doorgang of raam kan je ook eenvoudig dichtmetselen met Ytong: dit gaat snel en zonder veel moeite. Ontdek ook het massieve zusje van Ytong: Silka. Deze blokken bieden een beter akoestisch comfort en zijn ideaal als je een raam aan de straatzijde dichtmetselt.

Kortom: Ytong biedt heel wat mogelijkheden voor jouw nieuwbouw of renovatie. Meer weten? Lees hier verder.

Tip: wil je zelf bouwen met Ytong? Schrijf je in voor een van onze info- en opleidingsdagen.

12438-N

Ytong is de ideale bouwsteen om je huis in op te trekken of om je woning later aan te passen.

Foto Ytong

12438-N

Ytong is ook ideaal als je later een extra bouwvolume op je woning wil.

Foto Ytong

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-12438/ytong/partnerberichten/bouwplannen-dankzij-ytong-geniet-je-levenslang-van-je-woning/