livios logo

Wat als het noodloot toeslaat? Zo bouw je brandveilig

Ieder jaar zijn er zo’n 20.000 woningbranden in België. Wat als je nu brandveilig zou kunnen bouwen? Dan deed je dat! De Ytong-bouwblokken van Xella zijn onbrandbaar. Een slimme keuze voor jouw nieuwe woning!

13492-N

Ytong is zowel binnen- en buitenmuur als isolatie.

Foto Ytong

13492-N

Ytong staat ook gekend om zijn uitzonderlijke brandweerstand.

Foto Ytong

Ytong-blokken zijn gemaakt uit cellenbeton. Dit materiaal staat op de eerste plaats gekend om zijn hoge luchtdichtheid en thermische isolatie. Ytong is ongevoelig voor vocht en is hét bouwblok bij uitstek om koudebruggen te vermijden. Zo geniet je altijd van een aangenaam binnenklimaat in je woning.

Tip: ontdek hier alle eigenschappen van Ytong.

Geen giftige dampen

Iets wat velen misschien niet weten: Ytong staat ook gekend om zijn uitzonderlijke brandweerstand. Cellenbeton is onontvlambaar, onbrandbaar en onvervormbaar. Het materiaal wakkert een brand niet aan en er ontwikkelen zich ook geen giftige dampen als er een brand uitbreekt.

Brandveiligheid

Ytong voldoet aan de strengste eisen inzake brandveiligheid. Wist je dat de Belgische brandweer testen uitvoert in huisjes van Ytong-blokken om brandbare materialen uit te testen? Ook Silka, het massieve zusje van Ytong, is onbrandbaar en biedt daarnaast extra akoestische isolatie. Ideaal voor wie in de buurt van een spoorweg of drukke baan bouwt.

Snelle plaatsing

Ytong is zowel binnen- en buitenmuur als isolatie. En dit in één blok. Extra troef: je kan zelf aan de slag. Het is het ideale bouwblok voor doe-het-zelvers. Ytong-blokken worden verlijmd. Ze zijn groot en licht, waardoor je snel kan werken. Afwerken doe je met een laagje dunpleister. Zelf aan de slag? Schrijf je dan in voor een van de opleidingsdagen van Xella.

Meer weten? Download een van de brochures over Ytong of surf naar www.xella.be.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-13492/ytong/partnerberichten/wat-als-het-noodloot-toeslaat-zo-bouw-je-brandveilig/