livios logo

Eén bouwblok voor je hele woning: van wanden tot plafond

Bouw je je woning met één bouwsysteem? Dan kan je volledig luchtdicht bouwen zonder koudebruggen. Ytong biedt een oplossing voor je hele woning: van de muren tot het plafond. En het vergemakkelijkt ook de binnen- en buitenafwerking. Je binnenmuur werk je eenvoudig af met dunpleister en voor je buitenmuur kan je kiezen voor gevelpleister.

13980-NL

Cellenbeton of Ytong is binnen- en buitenmuur en isolatie in één blok.

Foto Ytong - Silka

13980-NL

Je kan je woning van beneden tot boven optrekken in Ytong.

Foto Ytong - Silka

13980-NL

De blokken zijn licht van gewicht en worden met Ytocol op elkaar verlijmd.

Foto Ytong - Silka

13980-NL

Je binnenmuren ook in Ytong opgetrokken? Dan zijn de pleisterwerken een koud kunstje.

Foto Ytong - Silka

Eén bouwsysteem

Cellenbeton of Ytong is binnen- en buitenmuur en isolatie in één blok. De blokken zijn gemaakt uit kalk, cement en zand en zijn zowel voor dragende als niet-dragende muren geschikt. Je hebt ook dakplaten in cellenbeton. Zo kan je je woning van beneden tot boven optrekken in Ytong. De voordelen? Je hebt snel een luchtdichte woning, omdat alles met zeer dunnen voegen verlijmd wordt en je hebt koudebrugvrije bouwknopen omdat je met één isolerend materiaal werkt. Zo voldoe je probleemloos aan de huidige isolatie-eisen.

Blokken verlijmen

Cellenbeton is makkelijk te verzagen, hierdoor heb je veel ontwerpvrijheid. De blokken zijn licht van gewicht en worden met Ytocol op elkaar verlijmd. Zo hoef je geen mortel meer te maken en kan je zelf snel te werk gaan. Gebruik voor Ytong altijd Ytocol, de enige lijm voor Ytong, samen met de juiste lijmkam. Ook in de rijen waar de speciale Ytofor-wapening op rol voorzien wordt, is er slechts één lijmlaag nodig om de blokken te hechten.

Binnen- en buitenpleister

Heb je je binnenmuren ook in Ytong opgetrokken? Dan zijn de pleisterwerken een koud kunstje. Je hebt gegarandeerd vlakke muren en plafonds die je meteen kan afwerken met een dunpleister. Ytong is ook ideaal om te combineren met een gevelpleister: je hebt geen extra isolatie nodig en kan het pleister rechtstreeks aanbrengen.

Gratis opleiding

Met Ytong bouwen is eenvoudig. Wil je zelf aan de slag? Xella organiseert ook gratis opleidingsdagen in Burcht, Heusden-Zolder en Roeselare. Je krijgt een demonstratie over hoe je met Ytong moet bouwen en een overzicht van alle mogelijkheden. Schrijf je nu in voor een van de volgende opleidingsdagen. Breng je plannen mee en krijg een antwoord op al je vragen.

Meer weten? Neem contact op met Xella of surf naar www.xella.be.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-13980/ytong-silka/partnerberichten/een-bouwblok-voor-je-hele-woning-van-wanden-tot-plafond/